Παναθηναϊκός – Φάρος Κερατσινίου: Τελικός Κυπέλλου με φαβορί και... πρωτάρη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 12:06 Παναθηναϊκός – Φάρος Κερατσινίου: Τελικός Κυπέλλου με φαβορί και... πρωτάρη
Ο 41ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε Φάρο Κερατσινίου και Παναθηναϊκό (17:30, Novasports2) έχει ένα μεγάλο φαβορί και μια... ελπίδα πως τα θαύματα στον αθλητισμό συνεχίζονται ακόμα!
 
Τελευταία παρουσία στο θεσμό για Διαμαντίδη και Κακιούζη!
 
Παναθηναϊκός και Φάρος αναμετρώνται στον 41ο τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ.
 
Το “τριφύλλι” θα βρεθεί για 22η φορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και 12η συνεχόμενη σεζόν και κυνηγά το πέμπτο συνεχές τρόπαιο και συνολικά 17ο στην ιστορία του στο θεσμό, όπου είναι και πολυνίκεις.
 
ΦΩΤΟ ESAKE
ΦΩΤΟ ESAKE
 
Η πορεία του μέχρι εκεί να είναι σχεδόν... καρμπόν με την περσινή. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου αποκλείοντας στον προημιτελικό της 8ης Οκτωβρίου τον Ολυμπιακό με νίκη στο ΣΕΦ (64-70), ενώ στον ημιτελικό της 27ης Δεκεμβρίου επιβλήθηκε 90-69 του Άρη στο ΟΑΚΑ.
 
Να τονίσουμε πως οι “πράσινοι” έχουν ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Ο Έλιοτ Γουίλιαμς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και μάλιστα χθες βράδυ μεταφέρθηκε στο «ΥΓΕΙΑ», όπου και παραμένει ακόμη ακολουθώντας ειδική αγωγή, προκειμένου να αναρρώσει μέχρι τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Έτσι, δεν θα αγωνιστεί στον σημερινό τελικό.
 
Ο αγώνας είναι ιδιαίτερος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς θα λάβει μέρος στον δωδέκατο τελικό Κυπέλλου στην τεράστια καριέρα του, που ολοκληρώνεται στο τέλος της περιόδου. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι ήδη ρέκορντμαν σε συμμετοχές σε τελικούς και σε κατακτήσεις του Κυπέλλου.
 
Απ' την άλλη, έχουμε τον Φάρο, που ζει το.. όνειρο του. Μέχρι προ πέντε ετών η ομάδα του Κερατσινίου έπαιζε στην ΕΣΚΑ και στη δεύτερη σεζόν που εμφανίζεται στο Κύπελλο έφτασε στον τελικό!
 
Το συγκρότημα του Ανδρέα Πολέμη υπέταξε αρχικά το Παγκράτι (79-57) και στη συνέχεια άρζιεσ να... πετάει εκτός θεσμού τις ομάδες της Α1. Στο Κερατσίνι απέκλεισε κατά σειρά τον Κολοσσό (70-66), το Λαύριο (76-56), τα Τρίκαλα (82-67), την Κηφισιά (61-59) και τον ΠΑΟΚ (69-65) φτάνοντας μέχρι το παιχνίδι τίτλου.
 
ΦΩΤΟ ESAKE
ΦΩΤΟ ESAKE
 
Άξιο αναφοράς, πως ο Μιχάλης Κακιούζης διεκδικεί στα 39 του χρόνια και στην τελευταία σεζόν της καριέρας του το τρίτο του τρόπαιο στο θεσμό (συμμετέχει για πέμπτη φορά σε τελικό). Ο Φάρος είναι η τρίτη ομάδα στην ιστορία που από την Α2 φτάνει στον τελικό, μετά τον Πανελλήνιο, που είχε ηττηθεί το 1987 110-70 από τον Άρη, και το Ρέθυμνο, που το 2007 είχε χάσει 87-48 από τον Παναθηναϊκό.
 
Πριν από το τζάμπολ του τελικού, ο ΠΣΑΚ θα τιμήσει τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Μιχάλη Κακιούζη για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό, ενώ τον αρχηγό του Παναθηναϊκού θα βραβεύσει και ο Φάρος.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση