«Σκοτωμός» στη δίκη Λιγνάδη – Η ερώτηση Κούγια για την εγχείρηση αλλαγής φύλου της Jeff Montana

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 18:38 «Σκοτωμός» στη δίκη Λιγνάδη – Η ερώτηση Κούγια για την εγχείρηση αλλαγής φύλου της Jeff Montana

Με χειροκροτήματα αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα, ο 27χρονος άνδρας, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία 16 ετών.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η οποία κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, επανεξετάστηκε ο μάρτυρας από τον εισαγγελέα και τον Αλέξη Κούγια, διαδικασία που προκάλεσε νέα αντιπαράθεση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Ο 27χρονος άνδρας στο τέλος της επανεξέτασης του τόνισε ««επειδή η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έχει αφήσει πολλά υπονοούμενα, θέλω να δηλώσω ότι εγώ δεν είμαι ομοφυλόφιλος, δεν υπήρξα και δεν είμαι ακόμα».

Ο μάρτυρας δέχθηκε νέες ερωτήσεις από τον εισαγγελέα αλλά και τον Αλέξη Κούγια σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στις καταθέσεις του και στη μήνυση του σχετικά με τις ημερομηνίες που έλαβαν χώρα τα γεγονότα.

Ο μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο ότι όταν αποφάσισε πριν ένα χρόνο να καταγγείλει τον βιασμό του φοβόταν και τα μισοέλεγε -όπως είπε χαρακτηριστικά- ενώ αργότερα όταν τα συζήτησε με τους φίλους του και βρήκε νέα στοιχεία σιγουρεύτηκε για τις ημερομηνίες.

Εισαγγελέας: Πότε τελικά αποφασίσατε να υποβάλλετε μήνυση και ορμώμενος από ποιο γεγονός;

Μάρτυρας: Στην τηλεόραση είδα φωτογραφίες του κατηγορούμενου ότι κυκλοφορεί με ανήλικα παιδιά και διάβασα μια καταγγελία που ήταν αυτά που έχω περάσει κι εγώ. Ήταν περιστατικά βιασμού και κατήγγειλε ένας Ν.Σ.

Βλάχος: Υπάρχει όντως μια σημαντική διαφορά μεταξύ περιστατικών στη μήνυση και στην κατάθεση στην ανακρίτρια. Μπορείτε να εξηγήσετε γιατί ανασκευάσατε;

Φοβόμουν, δεν ήξερα τη διαδικασία και τα μισοέλεγα. Ήθελα μόνο να εκφράσω εκείνη τη νύχτα, αυτό που έγινε. Υπήρχαν κι αλλά που το είχε ξεχάσει. Μετά που εξομολογήθηκα στου φίλους και στους γονείς μου, άρχισα να δίνω σημασία στις λεπτομέρειες και να ψάχνω τα στοιχεία για να τα αποδείξω. Για αυτό τα άλλαξα και φαίνεται ότι είναι αλήθεια αυτά που λέω, γιατί ήρθα και σας τα κατέθεσα, σας είπα την αλήθεια.

«Βέλη» Βλάχου

Λίγο πριν, ο δικηγόρος των θυμάτων, Γιάννης Βλάχος, ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με την έδρα του δικαστηρίου, ρίχνοντας «βέλη» στην έδρα και κάνοντας λόγο για ομοφοβία, ρατσισμό και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή την επανεξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας από τον συνήγορο υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια.

«Έτοιμη την έχω την εξαίρεση σας. Σαδιστικά υποβάλλονται οι ίδιες ερωτήσεις με την ανοχή του δικαστηρίου. Να απαγορεύονται ερωτήσεις που φέρνουν βασανιστικές αναμνήσεις στο μάρτυρα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω και να νομιμοποιώ αυτή τη διαδικασία. Όλα τα ομοφοβικά, ρατσιστικά να τα βγάζουμε εδώ μέσα. Είναι ντροπή» είπε ο Γ. Βλάχος.

Η έκρηξη θυμού προκλήθηκε από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος ρωτούσε το μάρτυρα γύρω από τη Jeff Montana, μάρτυρα που έχει η πολιτική αγωγή, και τη μεταξύ τους γνωριμία.

Κούγιας: Τελικά τί είναι η ή ο; Γιατί σας ακούω συνεχώς να λέτε για τη Jeff…
Αυτοπροσδιορίζεται ως η Jeff…

Κούγιας: Γιατί δεν έχει κάνει εγχείρηση;
Βλάχος: Δεν σας ενδιαφέρει τι είναι κύριε! Παρανομούμε συνεχώς στο δικαστήριο αυτό! Είναι νόμος του κράτους να επιλέγει ο καθένας το φύλο του. Πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται τέτοια καταπάτηση. Σας δηλώνω ότι θα μπουν και διεθνείς παρατηρητές. Θα δούμε το αποτέλεσμα θα έχει υπεράσπιση για τον κατηγορούμενο ο οποίος είναι παιδόφιλος-παιδεραστής. Πρόκειται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο απαγορεύει αυτή την ερώτηση ως μη σχετιζόμενη με την υπόθεση. Να μην επαναληφθούμε. Να ολοκληρωθεί η εξέταση του.

Ωστόσο, με το ξέσπασμα του Γ. Βλάχου το δικαστήριο διέκοψε για τρίτη φορά λόγω της έντασης που επικρατούσε.

Δεν πήραν η πρώτη φορά που ο δικηγόρος παρενέβη στη διαδικασία, αφού και νωρίτερα επιχείρησε να προστατεύσει το μάρτυρα από «παρελκυστικές ερωτήσεις» της υπεράσπισης, ζητώντας την παρέμβαση της έδρας.

Μάλιστα, ο δικηγορος έφτασε στο σημείο να προσφύγει επικαλούμενος τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ζητώντας την απαγόρευση ερώτησης του Αλ. Κούγια, με το σκεπτικό ότι δεν αφορά το επίδικο ζήτημα. Η υπεράσπιση εξέτασε το μάρτυρα, με στόχο -όπως ανέφερε- να καταδείξει ότι ο κατηγορούμενος είναι θύμα οργανωμένης ομάδας και αυτό αναδεικνύεται μέσα από την προσωπικότητα του πρώτου καταγγέλοντος.

Βλάχος: Έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στα θύματα. Γίνονται παραπλανητικές ερωτήσεις σε έναν άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει, καταγγέλλοντας σκάνδαλα που βισοδωμουν και που η ελληνική κοινωνία γνώριζε και αποσκοπούσε. Και αυτόν τον άνθρωπο η ελληνική δικαιοσύνη αντί να τον προστατεύσει, τον αφήνει να τον χτυπάνε σαν χταπόδι. (…) Αν το ανεχτείτε βοηθάτε την ψυχική αποδόμηση του μάρτυρα. Ο μάρτυρας δεν θα δώσει άλλη απάντηση επί των προσωπικών δεδομένων του.

Κούγιας: Πόσο πληρώνατε στο ξενοδοχείο που πήγατε διακοπές;

Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε, έχουμε απομακρυνθεί από το θέμα. Ρωτήστε επί των περιστατικών…

Βλάχος: Δεν θα απαντήσει. Υποβάλω ένσταση με βάση το 333 και 334παρ1 ΚΠΔ για να απαγορευθεί η ερώτηση.

Το δικαστήριο τελικά, επέτρεψε ομόφωνα την ερώτηση προς το μάρτυρα, μόνο για να ακολουθήσει νέα ένταση αναφορικά με τη Jeff Montana.

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη θα συνεχιστεί την 1η Απριλίου.

πηγή: newsit.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση