Όλη η Ευρώπη μια φυλακή! Το πρωτοσέλιδο του Spiegel με Παρθενώνα και Μέρκελ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 11:46 Όλη η Ευρώπη μια φυλακή! Το πρωτοσέλιδο του Spiegel με Παρθενώνα και Μέρκελ
Το γερμανικό Spiegel ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική της Ευρώπης για το προσφυγικό. Και το κάνει με μία απλή εικόνα, χωρίς πολλές λέξεις, λίγο πριν την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα.
 
Ο Παρθενώνας δεσπόζει στο κέντρο της εικόνας με την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κυματίζει από πάνω του. Στα δεξιά του το Big Ben, στα αριστερά ο Πύργος της Πίζας, πιο πίσω ο Πύργος του Άιφελ, το Atomium των Βρυξελλών.
 
Μπροστά στον Παρθενώνα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, χαιρετά το πλήθος που απλώνεται κάτω από τα πόδια της. Ένα πλήθος προσφύγων, ανθρώπων που έχουν στήσει σκηνές...
 
Η... συμπυκνωμένη Ευρώπη βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο που μοιάζει με φυλακή. Με φράχτες, προβολείς, κάμερες.
 
Όλα αυτά στο πρωτοσέλιδο του Spiegel, το οποίο αφορά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. Μία Σύνοδο Κορυφής που ίσως αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον της Ενωμένης (;) Ευρώπης, όπως τουλάχιστον την γνωρίζαμε.
 
Το μήνυμα που συνοδεύει την δυνατή εικόνα είναι λιτό και ολίγον απαισιόδοξο: "Θα καταφέρουμε να διαλύσουμε την ανοιχτή Ευρώπη και να διακινδυνεύσουμε το μέλλον μας".
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση