Ζελένσκι: Οι Ρώσοι θα πληρώσουν και θα επιστρέψουν στο επίπεδο της δεκαετίας του 90

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 18:44 Ζελένσκι: Οι Ρώσοι θα πληρώσουν και θα επιστρέψουν στο επίπεδο της δεκαετίας του 90

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι η Ρωσία επιχειρεί να σταματήσει το διαμοιρασμό βοήθειας στη Μαριούπολη τονίζοντας παράλληλα ότι "αυτοί που επιτίθενται θα καταστρέψουν όσα πέτυχε η ρωσική κοινωνία τα τελευταία 25 χρόνια".

Για μία ακόμη φορά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Ρωσίας σε μήνυμά του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι η Ρωσία θα πληρώσει με κάθε τρόπο για τις "χιλιάδες καρδιές που έπαψαν να χτυπούν σ' αυτόν τον πόλεμο, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να εμποδίζουν το διαμοιρασμό ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους της Μαριούπολης.

Ο Ζελένσκι ενημέρωσε ότι από τη Μαριούπολη έχουν καταφέρει να διαφύγουν 35000 άνθρωποι, 130 εκ των οποίων βρίσκονταν στο θέατρο που βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους. Εκεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια εκατοντάδες άμαχοι πολίτες που έχουν παγιδευτεί.

"Αυτοί που μας επιτίθενται" τόνισε ο Ζελένσκι, "θα καταστρέψουν ότι έχει πετύχει η ρωσική κοινωνία τα τελευταία 25 χρόνια. Και θα επιστρέψουν στα επίπεδα της δεκαετίας του 90 αλλά αυτή τη φορά δεν θα έχουν ούτε ελευθερία.

Ο Ουκρανός ηγέτης μίλησε στους συμπατριώτες του και για την πιθανή είσοδο της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση με διαδικασίες μάλιστα πολύ πιο γρήγορες από ότι συνήθως. Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν δεσμεύτηκε για τη μείωση του χρόνου που θα χρειαστεί για την ένταξη της Ουκρανίας χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στο Κίεβο

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πριν από τρεις εβδομάδες, 222 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 56 αμάχων, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, έχουν σκοτωθεί στο Κίεβο, την πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα το δημαρχείο.

Συνολικά 889 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 241 αμάχων, έχουν επίσης τραυματιστεί σε αυτή την πόλη από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, ανέφερε το δημαρχείο στο Telegram.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι 18 παιδιά, τρεις οδηγοί ασθενοφόρων και ένας γιατρός σε επείγοντα περιστατικά, σύμφωνα με το δημαρχείο, το οποίο ανέφερε επίσης ζημιές σε 36 κτίρια κατοικιών και δέκα σχολεία.

Ρωσικά στρατεύματα έχουν πάρει τον έλεγχο ορισμένων περιοχών γύρω από το Κίεβο, το οποίο επιδιώκουν να περικυκλώσουν, αλλά η προέλασή τους αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση