O πιλότος του μοιραίου Airbus της Germanwings φοβόταν ότι θα τυφλωθεί

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 20:05 O πιλότος του μοιραίου Airbus της Germanwings φοβόταν ότι θα τυφλωθεί

Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings, Αντρέας Λούμπιτζ, o oποίος τον Μάρτιο του 2015 έριξε το Airbus στις γαλλικές Άλπεις, παρασύροντας στον θάνατο 150 ανθρώπους, φοβόταν ότι θα τυφλωθεί, αποκαλύπτει σήμερα το RT.

To ρωσικό δίκτυο αναφέρει πως ο ίδιος είχε αναφέρει ότι είχε διπλασιάσει τη δόση των αντικαταθλιπτικών που λάμβανε και πίστευε πως αυτός ήταν ο λόγος που υπέφερε από αϋπνίες και κρίσεις πανικού.

«Επειδή φοβάμαι ότι θα χάσω την όρασή μου, οι σκέψεις που επικεντρώνονται συνεχώς σε αυτό, το άγχος μου γιγαντώνεται και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορώ να κοιμηθώ» φέρεται να είχε πει στον γιατρό που τον παρακολουθούσε.

Ο Λούμπιτζ, σε email που είχε στείλει στον γιατρό του στις 10 Μαρτίου του 2015, περιέγραφε την απώλεια της όρασής του ως εξής: «Το λευκό δεν μοιάζει πλέον με λευκό, χρειάζομαι δυνατό φως για να δω κάτι».

Επανέρχονταν στα προβλήματα του ύπνου λέγοντας ότι κοιμόταν -στην καλύτερη περίπτωση- δύο ώρες.

«Αν επιλυθεί το πρόβλημα της όρασής μου, τότε όλα θα πάνε καλύτερα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με ενοχλεί» έλεγε, σύμφωνα με το RT.

Παρά τις συμβουλές που είχε λάβει να επισκεφθεί έναν ψυχολόγο, ο ίδιος δεν το έπραττε, λέγοντας ότι οι θεραπείες που θα του πρότειναν «θα ήταν λειψές και θα προκαλούσαν παρανόηση».

Ο ίδιος επισκέπτονταν ψυχολόγο την περίοδο 2008-09 λόγω κατάθλιψης.

Το επίμαχο email δημοσιεύτηκε αρχικά από τη γερμανική Bild και σε αυτό μεταξύ άλλων ο Λούμπιτζ έγραφε: «Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λέει πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να εξηγήσουν την απώλεια της όρασής μου. Δυστυχώς, από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τα τεστ, έχει επιδεινωθεί (σ.σ. η όρασή μου) και δεν μπορώ να δω καθαρά σε έντονο φως, ενώ η κατάσταση γίνεται χειρότερη από το στρες και την έλλειψη ύπνου».

Zougla

Προσαρμοσμένη αναζήτηση