Εταιρεία απέλυσε 800 υπαλλήλους μέσω... Ζoom!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 14:19 Εταιρεία απέλυσε 800 υπαλλήλους μέσω... Ζoom!

«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα σας στη δουλειά»: Αυτή ήταν η ανακοίνωση στελέχους της εταιρείας P&O Ferries σε ηχογραφημένο μήνυμα που εστάλη μέσω Ζoom σε 800 εργαζομένους.

Μέσω... Zoom, 800 εργαζόμενοι της βρετανικής εταιρείας P&O Ferries ενημερώθηκαν ότι χάνουν τη δουλειά τους.

Η εταιρεία διαχείρισης οχηματαγωγών πλοίων ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη απόφαση», η οποία όμως είναι απαραίτητη για τη «βιωσιμότητα της επιχείρησης».

Η ιδέα της εταιρείας να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους τους μέσω Zoom έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στο προσωπικό.

Εκπρόσωπος της εταιρείας έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει ότι η απόλυσή τους έχει άμεση ισχύ.

«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα σας στη δουλειά» ανακοίνωσε το στέλεχος της εταιρείας P&O Ferries στο ηχογραφημένο μήνυμα που έφθασε μέσω zoom στους εργαζομένους.

Δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία προφορική ή γραπτή μέσω της P&O Ferries, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Στην απόφασή της, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη απόφαση», η οποία όμως είναι απαραίτητη για τη «βιωσιμότητα της επιχείρησης».

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το βίντεο που δείχνει στέλεχος της P&O Ferries, εταιρείας με φέρι μποτ στη Βρετανία που εκτελεί δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ντοβέρ - Καλαί, να ανακοινώνει ομαδικές απολύσεις μέσω μαγνητοσκοπημένης βιντεοκλήσης, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η κίνηση αυτή της εταιρείας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με ορισμένους ναυτικούς να αρνούνται να εγκαταλείψουν τα πλοία.

Το εργατικό σωματείο RMT καταγγέλλει ότι τη θέση των ναυτικών που έχασαν τη δουλειά τους θα πάρουν ξένοι εργαζόμενοι με πολύ χαμηλότερους μισθούς.

Η P&Ο ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι οι υπηρεσίες της θα διακοπούν «τις επόμενες λίγες ημέρες» με τους επιβάτες να καλούνται να χρησιμοποιήσουν άλλα φέρι μποτ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Ντοβέρ- Καλαί, με φορτηγά να σχηματίζουν ουρές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

«Στη σημερινή της μορφή η P&O Ferries δεν είναι βιώσιμη. Είχαμε ζημίες, ύψους 100 εκατομμυρίων στερλινών ετησίως, οι οποίες καλύφθηκαν από την μητρική μας DP World. Αυτό δεν είναι βιώσιμο. Χωρίς τις αλλαγές που αποφασίσαμε δεν θα υπήρχε μέλλον για την P&O Ferries», αναφέρει , μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το εργατικό σωματείο RMT, προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας security εστάλη σε ένα πλοίο, που έχει αγκυροβολήσει στη Βόρεια Ιρλανδία για να απομακρύνει τους ναυτικούς που αρνούνται να φύγουν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση