MENU
weather-icon 23 oC
Αναζήτηση:

Λαμία: Υπόγεια κιβώτια "βόμβες" της ΔΕΗ στο κέντρο της πόλης

Λαμία: Υπόγεια κιβώτια

Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός το Μεγάλο Σάββατο στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Το σημείο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι μπροστά από το ζαχαροπλαστείο "Ράμμος" στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έγινε έκρηξη και το βαρύ σιδερένιο καπάκι τινάχτηκε δυο μέτρα ψηλά και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμό κάποιου ανυποψίαστου περαστικού.

«Ακούσαμε ένα δυνατό μπαμ και είδαμε το καπάκι να φτάνει ψηλά μέχρι τις τέντες. Ήταν εδώ αστυνομία, ΕΚΑΒ και αρκετός κόσμος, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο κάποιο παιδάκι ή και μεγάλος άνθρωπος. Είναι βόμβες κάτω από τα πόδια μας και δεν τις ξέρουμε....», μας είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης.

«Η ΔΕΗ ήρθε το είδε και έφυγε. Θα το φτιάξει από Τρίτη, είπε γιατί δεν είχε συνεργείο το Πάσχα. Εμείς το κλείσαμε προσωρινά με αυτά που βλέπετε για να μην γίνει κάποιο ατύχημα...», μας είπε ένας από τους επαγγελματίες.

Γιατί συνέβη αυτό...

Κάτω από το καπάκι υπάρχει κιβώτιο, όπου συνδέονται υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ. Με τις βροχές μαζευτήκαν νερά μέσα στο υπόγειο κιβώτιο με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να γίνει βραχυκύκλωμα.

Το ίδιο είχε συμβεί, αρκετό καιρό πριν, στην αρχή της οδού Διάκου, από πλατεία Ελευθερίας, εκεί που είναι ο ιστορικός πλάτανος.

Το ερώτημα είναι πόσες τέτοιες επικίνδυνες παγίδες είναι κάτω από τα πόδια μας.

Και το σημαντικότερο... Έχουν σκεπαστεί τέτοια υπόγεια κιβώτια από ξύλινες εξέδρες με καθίσματα καφετεριών στο κέντρο της πόλης;

Κι αν εκεί συμβεί κάτι παρόμοιο, τι θα γίνει;