Λαμία: Γνωστός επαγγελματίας γλύτωσε στο τσακ από απατεώνες του διαδικτύου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 10:03 Λαμία: Γνωστός επαγγελματίας γλύτωσε στο τσακ από απατεώνες του διαδικτύου

Εξαιρετικά πειστικοί και ενημερωμένοι οι απατεώνες. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να τους αποφύγουμε…

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, από απατεώνες που χρησιμοποιούν κάθε μέσο, τηλεφωνικό, διαδικτυακό ακόμη και διά ζώσης, μη διστάζοντας να προσποιηθούν υπαρκτά πρόσωπα, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν πληροφορίες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας.

Τελευταίο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε βάρος γνωστού επαγγελματία της Λαμίας που δέχτηκε τηλεφώνημα, υποτίθεται από γνωστή φαρμακοποιό και λίγο έλειψε να του κλέψουν χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Οι απατεώνες γνώριζαν πολλά!...

Η απατεώνας - που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα για την επιχείρηση που διατηρεί ο άνθρωπος αλλά και για την οικογενειακή του κατάσταση - του ζήτησε ένα λογαριασμό για να του καταθέσει τα χρήματα για τα προϊόντα που παρήγγειλε και τα οποία θα παραλάμβανε την επόμενη ημέρα.

Οι απατεώνες μάλιστα έχοντας ετοιμάσει και ηχογραφημένο μήνυμα υποτίθεται από την Τράπεζα του, προσπάθησαν να οδηγήσουν τον επαγγελματία να καταχωρίσει username μαζί με τον αριθμό του λογαριασμού του κι εκείνοι προσπάθησαν να του αλλάξουν κωδικό.

Για κακή τους τύχη υπήρχε η δικλείδα ασφαλείας της αλλαγής password με επιβεβαίωση από το κινητό τηλέφωνο του υποψήφιου «θύματός» τους και με τη συμβολή της τράπεζας, τα σχέδια των απατεώνων ματαιώθηκαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή!

Το συγκεκριμένο περιστατικό όπως κι ένα ακόμη σε βάρος άλλου πελάτη του ίδιου φαρμακείου, καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας.

Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα η Υ.Α. Λαμίας έφτασε στην εξιχνίαση 30 περιπτώσεων απάτης και τεσσάρων αποπειρών από σπείρα που δρα σε όλη την Ελλάδα και έχει κατακλέψει πολίτες με το ποσό άνω των 440.000 ευρώ!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση