MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Γιατί πετούν ελικόπτερα πάνω από τη Λαμία;

Γιατί πετούν ελικόπτερα πάνω από τη Λαμία;

Πάρα πολλοί αναγνώστες, ακόμη και μέχρι αργά χθες βράδυ, μας ρωτούσαν για τις πτήσεις ελικοπτέρων του στρατού πάνω από τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για την Διακλαδική Στρατιωτική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας "Ηνίοχος 2016", η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μεταξύ των σημείων που έχουν επιλεγεί, για κάποιες από τις δραστηριότητες, είναι και η περιοχή της Λαμίας.

Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε αεροπλάνα και ελικόπτερα να πετούν πολύ χαμηλά, πάνω από την νότια πλευρά της πόλης κοντά στο αεροδρόμιο της Λαμίας, καθως επίσης και άλλες σε περιοχές.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που κάτοικοι της πόλης πετάχτηκαν έξω όταν "ένιωσαν" τα ελικόπτερα να πετούν σε απόσταση "αναπνοής" πάνω από τα σπίτια τους.

Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ όπως και πέρυσι παίρνουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

ΥΓ: Μεταξύ των άλλων από τα "ωραία "που ακούσαμε χθες βράδυ είναι ότι μας "ψεκάζουν μυστικά" και ότι τα στρατιωτικά ελικόπτερα ήρθαν να ψεκάσουν τα σμήνη κουνουπιών, που τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει επίθεση στη Λαμία.