Συναγερμός: Αρρώστησαν οι μισοί μαθητές - Λουκέτο σε σχολείο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 18:07 Συναγερμός: Αρρώστησαν οι μισοί μαθητές - Λουκέτο σε σχολείο

Κλειστό το σχολείο στο Ακραίφνιο - Συναγερμός στη Βοιωτία - Ενημερώθηκαν ΚΕΕΛΠΝΟ και Υγειονομική Επιτροπή.

Κλειστό έμεινε σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ακραιφνίου, μετά την ομαδική ασθένεια των μαθητών του.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη διεύθυνση του Σχολείου, το 50% των μαθητών αρρώστησε με υψηλό πυρετό και σε πολλές περιπτώσεις με εμετούς και πόνο στα κόκκαλα.

Μπροστά στον «κόκκινο συναγερμό», δόθηκε εντολή από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βοιωτίας να κλείσει το σχολείο μέχρι να δουν τι προκάλεσε αυτή την υποψία επιδημίας.

Τελικά τόσο από τα συμπτώματα, όσο κι από την επιβεβαιωμένη περίπτωση ασθένειας μαθητή από τον ιό Η1Ν1, το ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη έξαρση της γρίπης.

Ωστόσο τα τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν κι από τους ελέγχους της Υγειονομικής Επιτροπής που ενημερώθηκε από την Υπηρεσία Εκπαίδευσης και κάνει έλεγχο ακόμη και στο νερό της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Βοιωτίας, Ιωάννης Παναγιώτου όπως ανέφερε στο LamiaReport, περιμένει από τους ειδικούς να αξιολογήσουν την κατάσταση και να δώσει το πράσινο φως να λειτουργήσει ξανά το σχολείο. Αν και από το ΚΕΕΛΠΝΟ θεώρησαν υπερβολική την ανησυχία τους, ωστόσο κι από την πλευρά της εκπαίδευσης δεν έχει κανέναν νόημα να παραμένει το σχολείο ανοιχτό χωρίς να έχει μαθητές, αφού είναι όλοι με πυρετό.

Έτσι για το αν λειτουργήσει ή όχι την Τρίτη 27 Μαρτίου το σχολείο στο Ακραίφνιο, θα επαναξιολογηθεί σε σχέση και με τα ευρήματα της Επιτροπής και την κατάσταση της υγείας των μαθητών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση