MENU
weather-icon 26 oC
Αναζήτηση:

Στο ΕΣΠΑ τα «πράσινα σημεία» των Δήμων Λαμιέων και Αμφίκλειας - Ελάτειας

Στο ΕΣΠΑ τα «πράσινα σημεία» των Δήμων Λαμιέων και Αμφίκλειας - Ελάτειας

Μαζί και τα «πράσινα σημεία» των Δήμων Χαλκιδέων και Λεβαδέων, προϋπολογισμού άνω των 3 εκατ. ευρώ…

Εκδόθηκε ο οριστικός πίνακας με τα έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγκεκριμένα στη Δράση «Δημιουργία "Πράσινων Σηµείων" και δικτύωσή τους» και μέσα σε αυτά υπάρχουν δύο «πράσινα σημεία» στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στους Δήμους Λαμιέων και Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Επιπλέον εντάχθηκαν τα έργα για τη δημιουργία «πράσινου σημείου» στους Δήμους Λεβαδέων και Χαλκιδέων, με τους προϋπολογισμούς και των τεσσάρων έργων να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ και αναλυτικά:

1. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ», με δικαιούχο τον Δήμο Λεβαδέων και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 867.240,28 €.

2. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ(GreenPoint) ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ», με δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 1.182.011,14€.

3. «Πράσινο Σημείο Δήμου Λαμιέων», με δικαιούχο τον Δήμο Λαμιέων και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 519.850,75 €.

4. «Πράσινο Σημείο Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας», με δικαιούχο τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 489.627,84 €.

«Η Διαχειριστική μας Αρχή ολοκλήρωσε την αξιολόγηση, προκειμένου να ενταχθούν και να μπουν στο στάδιο της υλοποίησης τέσσερα πολύ σημαντικά έργα για τους δήμους Λεβαδέων, Χαλκιδέων, Λαμιέων και Αμφίκλειας - Ελάτειας. Συνολικά, εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 3.000.000 ευρώ για τη δημιουργία “Πράσινων Σημείων”. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει τα ίδιο και για την πρόσκληση χρηματοδότησης έργων διαχείρισης βιοαποβλήτων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός που παρακολούθησε από κοντά την πορεία αξιολόγησης και ένταξης των ανωτέρω έργων.