MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ανοίγει η αυλαία των τελικών της Stoiximan Basket League

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ανοίγει η αυλαία των τελικών της Stoiximan Basket League

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ρίχνονται για μία ακόμη φορά φέτος στη «μάχη», αυτή τη φορά με έπαθλο τον τίτλο του πρωταθλητή στη σειρά των τελικών, με το Game 1 του ΟΑΚΑ απόψε, Τετάρτη 5/6 στις 21:15 (ΕΡΤ 3).

Η ώρα των μεγάλων τελικών του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League έφτασε.

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή, λίγες ημέρες μετά το τέλος της Euroleague όπου το «τριφύλλι» κατέκτησε την πρώτη θέση και οι «ερυθρόλευκοι» την τρίτη.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχτούν στο ΟΑΚΑ την ομάδα του Πειραιά, απόψε Τετάρτη (5/6), στο Game 1 της σειράς, με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 21:15 (απευθείας μετάδοση από ΕΡΤ3).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ως προς τις επιλογές του ρόστερ ενώ στη συνέντευξη τύπου δήλωσε: «Να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί σε όλη τη σεζόν ήταν στο πολύ υψηλό επίπεδο.

Συγχαρητήρια και στους φίλους του Ολυμπιακού για το Conference. Παίξαμε 7 ματς, χάσαμε τα 4. Αλλά πήραμε 3 ματς στη Βasket League. Οι ψηλοί παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως και οι γκαρντ στο δικό μου σύστημα. Θα είναι μια σκληρή σειρά όπως έχουμε δει στο παρελθόν.

Ελπίζω όλοι να μιλάνε μετά τα ματς για το άθλημα του μπάσκετ. Το πιο σημαντικό είναι το πως θα διαχειριστούν τα ματς οι παίκτες».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μουστάφα Φαλ που είναι τραυματίας ενώ εκτός λίστας έχουν μείνει οι Μόουζες Ράιτ, Ίγκνας Μπραζντέικις και Λουκ Σίκμα.

Ο έμπειρος Έλληνας προπονητής στις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να δώσω και εγώ συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Euroleague. Η σειρά των τελικών απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχουμε παίξει ήδη 7 φορές φέτος και θα παίξουμε τελικά 10 ή 11 ή 12, κρύβει διαφορετικές ιστορίες σε κάθε παιχνίδι.

Το ομαδικό παιχνίδι πάντα παίζει ρόλο και δεν πιστεύω ότι παίζουν μόνο οι ψηλοί ή έκριναν τα παιχνίδια μόνο οι ψηλοί. Η ομάδα πρέπει κάπως να κατευθυνθεί από όλους. Και από τον προπονητή και από τους παίκτες έτσι ώστε να χτυπήσει τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου.

Είναι τυχερός ο Αταμάν διότι μιλάει τούρκικα και δε καταλαβαίνει τι του λένε στο ΣΕΦ. Εγώ είμαι άτυχος οπότε... θα προσπαθήσω και εγώ να μείνω ψύχραιμος παρότι είναι δύσκολο».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου είπε: «Έχω πει και πιο παλιά ότι πλέον έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ και το επίπεδο που έχει φτάσει, νομίζω ότι το πλεονέκτημα έδρας είναι πλεονέκτημα σοβαρό αν και εφόσον τα παιχνίδια φτάσουν στον πέμπτο τελικό.

Έχουμε δει και τα τελευταία χρόνια και στο πρωτάθλημα μας ότι σπάνε οι έδρες, γίνονται εκτός έδρας νίκες. Οπότε θεωρώ ότι το πλεονέκτημα έδρας είναι πάρα πολύ σημαντικό για αυτόν που θα έχει στο πέμπτο παιχνίδι τους φιλάθλους του στο πλευρό του

. Σίγουρα ο κόσμος είναι μεγάλη ώθηση για όποιον παίζει εντός έδρας αλλά το επίπεδο πλέον είναι πάρα πολύ υψηλό και νομίζω ότι έχουν αποδείξει και οι δύο ομάδες ότι μπορούν να νικήσουν τον αντίπαλό τους στην έδρα του».

Ο Κώστας Σλούκας, αρχηγός του «τριφυλλιού», από την άλλη δήλωσε: «Παίζει σημαντικό ρόλο ο ελληνικός κορμός. Σε αυτό έχουμε αβαντάζ. Οι γηγενείς παίκτες ξέρουν καλά την ιστορία του Παναθηναϊκού και το τι σημαίνει Παναθηναϊκός.

Είμαστε χαρούμενοι που κατακτήσαμε το τρόπαιο και θα πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού και ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα δύο τελευταίους τίτλους».