MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Μάχη Ουγγαρίας-Ελβετίας στην Κολωνία - Σέντρα στις 16:00

Μάχη Ουγγαρίας-Ελβετίας στην Κολωνία - Σέντρα στις 16:00

Ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική του Α' ομίλου στην Κολωνία - Μετάδοση από ERT 1

Στις 16:00, στο RheinEnergieStadion της Κολωνίας, η Ουγγαρία αντιμετωπίζει την Ελβετία 86 χρόνια μετά την πρώτη φορά που συναντήθηκαν αυτές οι ομάδες σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Οι Ούγγροι νίκησαν με 2-0 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1938, ωστόσο, στις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους οι Ελβετοί ήταν νικητές στους έξι από τους τελευταίους εννέα αγώνες τους εναντίον της Ουγγαρίας, μολονότι οι Μαγυάροι ιστορικά έχουν στο σύνολο τον πρώτο λόγο με 30 νίκες σε 46 αγώνες.

«Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την Ουγγαρία. Είναι μία πραγματικά σπουδαία ομάδα, που δουλεύει πολύ σκληρά και συλλεκτικά. Έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ κι έχουν ορισμένους πολύ μεγάλους παίκτες.

Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε πραγματικά σε πολύ καλή μέρα για να τους νικήσουμε» τόνισε για το ματς με τους Ούγγρους το αστέρι της Ελβετίας, Σέρνταν Σακίρι, ενώ απ’ την πλευρά του ο φορ των Μαγυάρων, Ρόλαντ Σαλάι πρόσθεσε:

«Ασφαλώς και θέλουμε να νικήσουμε. Δεν είναι στη νοοτροπία μας η λογική πως μπορεί να μας ικανοποιήσει ακόμη και η ισοπαλία. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Οι Ούγγροι θα έχουν διαθέσιμο το μεγάλο τους αστέρι, Ντομινίκ Σομποζλάι, ο οποίος ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό του, αλλά παραμένουν αμφίβολοι οι Νέγκο και Στάιλς.

Από την άλλη πλευρά ο Στήβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ πιθανότατα θα χάσει την πρεμιέρα των Ελβετών, ενώ ο Εμπολό και Ζακάρια θα είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάτσι, Λανγκ, Ορμπάν, Ατίλα Σάλαϊ, Μπόλα, Άνταμ Νάγκι, Σάφερ, Κέρκεζ, Ρόλαντ, Σάλαϊ, Σομποζλάι, Βάργκα.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ, Φρόιλερ, Τζάκα, Εντόι, Σακίρι, Αμπντουνί, Βάργκας.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία).