MENU
weather-icon 26 oC
Αναζήτηση:

Η Μπέλα Χαντίντ έσπασε τη σιωπή της για την αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Adidas: «Είμαι σοκαρισμένη»

Η Μπέλα Χαντίντ έσπασε τη σιωπή της για την αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Adidas: «Είμαι σοκαρισμένη»

Η Μπέλα Χαντίντ έσπασε τη σιωπή της για τη συμμετοχή της στην αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Adidas που παρέπεμπε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου και προκάλεσε οργή.

Τη Δευτέρα, το μοντέλο και ακτιβίστρια από την Παλαιστίνη δημοσίευσε ένα μήνυμα στο InstaStory της, εκφράζοντας την «απογοήτευσή της για την έλλειψη ευαισθησίας που επιδείχθηκε σε αυτήν την καμπάνια».

«Δεν θα εμπλεκόμουν ποτέ εν γνώσει μου με οποιαδήποτε τέχνη ή έργο που συνδέεται με μια φρικτή τραγωδία οποιουδήποτε είδους», έγραψε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η γνωστή μάρκα αθλητικών ειδών αποκάλυψε μια διαφήμιση με τη Χαντίντ να κρατά ένα «πολυπόθητο κλασικό» αθλητικό παπούτσι από τη δεκαετία του '70 για να τιμήσει την 52η επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου.

Ωστόσο, αυτοί οι αγώνες στιγματίστηκαν από τραγωδία όταν 11 Ισραηλινοί αθλητές και ένας Γερμανός αστυνομικός σκοτώθηκαν από την παλαιστίνια εξτρεμιστική οργάνωση«Μαύρος Σεπτέμβρης».

Η Χαντίντ, η οποία είπε ότι είναι «σοκαρισμένη» και «αναστατωμένη» από τον παραλληλισμό, ισχυρίστηκε ότι «δεν είχε γνώση της ιστορικής σχέσης με τα φρικτά γεγονότα του 1972».

«Η ομάδα μου θα έπρεπε να γνωρίζει, η Adidas θα έπρεπε να γνωρίζει και εγώ θα έπρεπε να είχα κάνει περισσότερη έρευνα, ώστε να γνωρίζω και να καταλάβω και να μιλήσω», πρόσθεσε το μοντέλο.

Η Adidas έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για την καμπάνια και τον «αρνητικό αντίκτυπο» στη Χαντίντ και τα άλλα εμπλεκόμενα μοντέλα.

«Συνδέσεις συνεχίζουν να γίνονται με την τρομερή τραγωδία που συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου λόγω της πρόσφατης
SL72 καμπάνιας μας», ανέφερε η μάρκα παπουτσιών σε δήλωσή της.

«Αυτές οι συνδέσεις δεν ήταν σκόπιμες και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή αγωνία προκλήθηκε σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο».

Η Μπέλα, της οποίας ο πατέρας, Μοχάμεντ Χαντίντ, είναι Παλαιστίνιος, είναι εδώ και καιρό ειλικρινής ακτιβίστρια για τους παλαιστινιακούς σκοπούς και κατήγγειλε τη σύνδεση της εκστρατείας με την «απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού».

«Η Παλαιστίνη δεν είναι συνώνυμη με την τρομοκρατία», έγραψε τη Δευτέρα, «και αυτή η εκστρατεία ανέδειξε ακούσια ένα γεγονός που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε».

«Είμαι μια περήφανη Παλαιστίνια και υπάρχουν πολλά περισσότερα στον πολιτισμό μας από τα πράγματα που έχουν εξισωθεί την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε στο μήνυμά της.

Η Χαντίντ αρνήθηκε επίσης ότι είναι αντισημιτίστρια, γράφοντας: «Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού. Θα υποστηρίζω πάντα την ειρήνη έναντι της βίας, οποιαδήποτε μέρα», πρόσθεσε. «Το μίσος δεν έχει θέση εδώ και θα υποστηρίξω για πάντα όχι μόνο τους ανθρώπους μου, αλλά και κάθε άνθρωπο σε όλο τον κόσμο».

Το μήνυμα της Μπέλα Χαντίντ:

πηγή: iefimerida.gr