MENU
weather-icon 25 oC
Αναζήτηση:

Καραλής: Το γελαστό παιδί που νίκησε κατάθλιψη, ρατσισμό και έφτασε στο χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο

Καραλής: Το γελαστό παιδί που νίκησε κατάθλιψη, ρατσισμό και έφτασε στο χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο

Ένα παιδί που δέχτηκε ρατσιστικές επιθέσεις για το χρώμα του δέρματός του, για τα μαλλιά του, για τον τρόπο του. Ένα παιδί που βυθίστηκε στην κατάθλιψη. Ένα παιδί που δεν τα παράτησε…

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δείχνει ότι τίποτα στην ζωή δεν είναι ακατόρθωτο. Από τα προσωπικά προβλήματα, τις ρατσιστικές επιθέσεις και την κατάθλιψη, στην παγκόσμια καταξίωση.

Ο Εμμανουήλ Καραλής αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον «Μανόλο», όπως είναι το παρατσούκλι του, πέρα από ένα εξαιρετικό αθλητή, να αποτελεί ένα άνθρωπο κόσμημα, ο οποίος φροντίζει συνεχώς να είναι χαρούμενος και να σκορπά τη θετική του ενέργεια σε όλους.

Όπως αναφέρει το newsit.gr στα 24 του χρόνια, ο Καραλής θεωρείται παιδί θαύμα, με τον ίδιο να έχει στην κατοχή του το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, αφού έχει καταφέρει να σημειώσει άλμα στα 5,93μ, έχοντας θέσει ως στόχο να ξεπεράσει τα 6μ, μια επίδοση που δεν αποκλείεται να καταφέρει να σημειώσει στο άμεσο μέλλον. Το είπε άλλωστε στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου: είναι θέμα χρόνου!

Το βράδυ της 5η Αυγούστου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του. Όχι μόνο στη δική του, αλλά κυρίως σε αυτή: Είναι το βράδυ που ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε Ολυμπιονίκης. Χάλκινος Ολυμπιονίκης, με άλμα στα 5.90μ., σε έναν αγώνα που ο σπουδαίος Μόντο Ντουπλάντις κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 6.25μ.!

Δείτε το βίντεο: