MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Νικ Κύργιος για την αθώωση του Γιανίκ Σίνερ: «Έπρεπε δύο χρόνια εκτός»

Νικ Κύργιος για την αθώωση του Γιανίκ Σίνερ: «Έπρεπε δύο χρόνια εκτός»

Ο Γιανίκ Σίνερ αθωώθηκε από την ομοσπονδία του τένις για ένα διπλό θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας και ο Νικ Κύργιος “επιτέθηκε” στις αρμόδιες αρχές για την απόφαση, όντας ενάντια και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Σίνερ βρέθηκε δύο φορές θετικός σε απαγορευμένη ουσία στο Indian Wells, αλλά αθωώθηκε από την ομοσπονδία, με τη δικαιολογία ότι η ουσία ήταν σε πολύ μικρό ποσοστό και ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν από φάρμακο που έβαλε για πληγή στο χέρι του, ο φυσικοθεραπευτής που του κάνει μασάζ.

Σε δείγμα που είχε δώσει ο Ιταλός τενίστας, νικητής του Australian Open στο ξεκίνημα της σεζόν, είχε βρεθεί σε χαμηλά επίπεδα η ουσία κλοστεβόλη, ενός στεροειδούς που χρησιμοποιείται για δημιουργία μυϊκής μάζας. Η ίδια ουσία βρέθηκε και στο δεύτερο δείγμα που έδωσε ο Σίνερ οκτώ ημέρες αργότερα.

Όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του Σίνερ, ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο είχε μολυνθεί κατά λάθος με την ουσία από τον φυσιοθεραπευτή του. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος του επιτελείου του Ιταλού τενίστα είχε πάρει από το φαρμακείο μία κρέμα (που περιείχε το συγκεκριμένο στεροειδές) χωρίς ιατρική συνταγή για να φροντίσει ένα κόψιμο που είχε στο χέρι του.

Στη συνέχεια, κάνοντας τις απαιτούμενες θεραπείες στον Σίνερ, η συγκεκριμένη ουσία πέρασε στον Ιταλό τενίστα και αυτή βρέθηκε στον έλεγχο που έκανε κατά τη διάρκεια του Indian Wells. Το ανεξάρτητο δικαστήριο δέχθηκε την αιτιολογία του Ιταλού τενίστα και γι' αυτόν τον λόγο δεν του επιβλήθηκε τιμωρία. Ο Ιταλός, πάντως, θα χάσει τους πόντους που κέρδισε κατά τη διάρκεια του τουρνουά και το χρηματικό έπαθλο των 325 χιλιάδων δολαρίων.

«Θα αφήσω τώρα πίσω μου αυτήν την βαθιά ατυχή περίοδο», είπε ο Σίνερ σε δήλωσή του. «Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσω να συμμορφώνομαι με το πρόγραμμα αντιντόπινγκ της ITIA. Έχω μια ομάδα γύρω μου που είναι σχολαστική», συμπλήρωσε ο Ιταλός τενίστας.

Οι δικηγόροι του Ιταλού τενίστα σημείωσαν ότι ο γυμναστής του Σίνερ «αγόρασε ένα προϊόν, εύκολα διαθέσιμο χωρίς ιατρική συνταγή σε οποιοδήποτε ιταλικό φαρμακείο, το οποίο έδωσε στον φυσιοθεραπευτή του Γιάνικ για να φροντίσει για ένα κόψιμο στο δάχτυλό του.

Το γεγονός φαίνεται ότι δεν… έπεισε όμως τον Ελληνοαυστραλό τενίστα, ο οποίος και έγραψε στο twitter τα εξής: «Είναι γελοίο, είτε ήταν ατύχημα, είτε σχεδιασμένο. Πιάνεσαι δύο φορές θετικός σε απαγορευμένη (στεροειδή) ουσία… πρέπει να μείνεις εκτός για δύο χρόνια. Η απόδοσή σου βελτιώθηκε. Κρέμα μασάζ… Ναι, ωραία». Από τον Σίνερ αφαιρέθηκαν οι βαθμοί από το Indian Wells αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στο tour.

Πηγή: sportal.gr