MENU
weather-icon 24 oC
Αναζήτηση:

Κατά κύματα φεύγουν οι αδειούχοι του Ιουλίου – «Φωτιά» οι τιμές των ακτοπλοϊκών

Κατά κύματα φεύγουν οι αδειούχοι του Ιουλίου – «Φωτιά» οι τιμές των ακτοπλοϊκών

Το πρώτο κύμα των αδειούχων του Ιουλίου αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά, με τα πλοία να φεύγουν γεμάτα από ταξιδιώτες όλων των ηλικιών. Δημοφιλέστεροι προορισμοί οι Κυκλάδες, με την Μύκονο και την Πάρο να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, κυρίως των νεαρότερων ηλικιών.

Έστω και για λίγες μέρες, οι διακοπές είναι… must, σύμφωνα με πολλούς, αν και οι τσουχτερές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αλλά και των καταλυμάτων, κάνουν πολλούς να το σκέφτονται διπλά και τριπλά. “Δεν είναι δυνατόν οι διακοπές να σου ρίχνουν έξω τον προϋπολογισμό της χρονιάς”, λένε στην κάμερα του MEGA, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές αγανάκτησης για τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων.



Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, σύμφωνα με το enikos.gr, σε μια τετραμελή οικογένεια τα εισιτήρια μπορεί να της κοστίσουν ακόμα και 1.000 ευρώ. Ενδεικτικό της οικονομικής στενότητας που μαστίζει τους Έλληνες, είναι η επιλογή διαμονής σε συγγενικά πρόσωπα, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.