MENU
weather-icon 24 oC
Αναζήτηση:

Ξανά στις φλόγες το σπίτι του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής στη Μυρτιά της Ηλείας

Ξανά στις φλόγες το σπίτι του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής στη Μυρτιά της Ηλείας

Σχεδόν ένα μήνα μετά το έγκλημα, με τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία, το σπίτι του 37χρονου παραδόθηκε ξανά στις φλόγες.

Περίπου ένα μήνα μετά την δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής, από την Μυρτιά, του δήμου Πύργου στην Ηλεία, το σπίτι του 37χρονου που ομολόγησε το έγκλημα και προφυλακίστηκε, έγινε στόχος νέας εμπρηστικής επίθεσης. Η ατμόσφαιρα στον οικισμό παραμένει εκρηκτική και το μίσος για τον άντρα που αφαίρεσε μια παιδική ζωή, άσβεστο.

Πρόκειται για παράπηγμα που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Μυρτιάς, το οποίο είχαν επιχειρήσει να κάψουν ξανά, την ημέρα της κηδείας της 11χρονης, ως μια πράξη αντεκδίκησης για την στυγερή δολοφονία και την απόπειρα βιασμού που διέπραξε σε βάρος της.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, στο σημείο μετέβησαν πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου που έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ το περιστατικό διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

Ο 37χρονος παραμένει στις φυλακές Γρεβενών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι αρνήθηκαν να τον εκπροσωπήσουν 22 δικηγόροι, τόσο από τον Πύργο και την Πάτρα, όσο και από όλη την Ελλάδα.

Η ομολογία του εγκλήματος

«Όταν φτάσαμε σε μία αγροτική περιοχή μεταξύ Λεχαινά και Αρετής σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε και οι δύο κάτω. Τότε εγώ της έπιασα το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά η Βασιλική αντέδρασε και δεν ήθελε και μου είπε ότι θα το πει στον πατέρα της και τη μάνα της. Εγώ θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού που είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή.

Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στο λαιμό, την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν “ωχ” και μετά δεν ξαναμίλησε. Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια και τη σκέπασα με ξερά χόρτα», είπε μεταξύ άλλων ο 37χρονος για τη δολοφονία της Βασιλικής.

Πρόκειται για ένα άτομο, όπως το χαρακτηρίζουν «ψύχραιμο» και κυνικό με βαρύ παρελθόν. Το 2017 συνελήφθη για βιασμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών και από το 2020, ενώ είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια για τον βιασμό 14χρονης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, εντούτοις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, κυκλοφορούσε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να δίνει το παρών στην Αστυνομία.