MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:

Παρέμβαση Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ με μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Παρέμβαση Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ με μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Σαφές μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία έστειλε κατά την πρώτη του παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών η οποία όπως είπε επέτρεψε τη διεύρυνση της συμμαχίας με την προχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας. Η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών είναι απαραίτητη για τη Συμμαχια, δυτικά Βαλκάνια και διεθνή κοινότητα.

Μητσοτάκης: Η παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η παραβίαση ή επιλεκτική εφαρμογή της συμφωνίας θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση των λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Και κατέληξε με το περίφημο «Pacta sunt servanda («οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται«») αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι».

Το μήνυμα απευθύνονταν ευθέως στον αμετανόητο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μιτσκόσκι, ο οποίος λίγο νωρίτερα, προκάλεσε εκ νέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς αναφέρθηκε στη χώρα του με τον όρο «Μακεδονία».

Μάλιστα, φέρεται να έκανε λόγο ακόμη και για «μακεδονική κυβέρνηση» αλλά και για «μακεδονικό στρατό».