MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώνονται Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα, Γραμματικό, Σταμάτα και Μικροχώρι

Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώνονται Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα, Γραμματικό, Σταμάτα και Μικροχώρι

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Τεράστια κινητοποίηση και για απεγκλωβισμούς.

Η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8/24) σε αγροτοδασική έκταση και γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των Αρχών.

Οι φλόγες στη μεγάλη φωτιά του Βαρνάβα, ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα σε κατοικίες και η φωτιά δεν άργησε να φτάσει και στα σπίτια…

Αργά το απόγευμα της Κυριακής (11/8/28) συνεδρίασε εκ νέου η συντονιστική επιτροπή για τα επόμενα βήματα προς την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης, με τη συμμετοχή Αστυνομίας, Στρατού, Περιφέρειας αλλά και δασαρχών. Όλοι είπαν πως πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο πύρινο μέτωπο και ελήφθησαν οι αποφάσεις για τα επόμενα 112 που θα ηχήσουν και τις επόμενε εκκενώσεις περιοχών.

Λίγο πριν τις 20.00 έφτασε μήνυμα στους κατοίκους του Γραμματικού να εκκενώσουν την περιοχή προς Μαραθώνα. Σχεδόν ταυτόχρονα, έφτασαν μηνύματα για εκκένωση της Ροδόπολης και της Αμυγδαλέζας Σταμάτας.

Μία ώρα πριν, στις 19.00 το απόγευμα έφτασε μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς Εθνική Οδό…

Περίπου την ίδια ώρα άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή Μικροχώρι Βαρνάβα.

Απεγκλωβισμοί πολιτών και ένα καμένο όχημα της Πυροσβεστικής

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΟΠΚΕ για να απεγκλωβιστούν οι πολίτες από κομβόι 25 αυτοκινήτων, τα οποία κύκλωσαν οι φλόγες. Οι άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, έγιναν περισσότεροι από 40 απεγκλωβισμοί πολιτών από την Άμεση Δράση ενώ σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις οι αστυνομικοί βοήθησαν πολίτες για να απομακρυνθούν από τις φλεγόμενες περιοχές.

Στην περιοχή βρίσκονται 2 διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ, 13 ομάδες ΟΠΚΕ, 21 ομάδες ΔΙΑΣ και 15 περιπολικά Τροχαίας και της Άμεσης Δράσης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr καταστράφηκε ολοσχερώς ένα όχημα της Πυροσβεστικής που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους οι πυροσβέστες.

Δείτε βίντεο: