MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Σαντορίνη: Τραυματίστηκαν 2 επιβάτες βγαίνοντας από το «Champions Jet 1» – Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος

Σαντορίνη: Τραυματίστηκαν 2 επιβάτες βγαίνοντας από το «Champions Jet 1» – Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος

Δύο επιβάτες τραυματίστηκαν κατά την αποβίβαση από το «Champions Jet 1» σημαίας Κύπρου στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Θήρας, δύο Έλληνες επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την έξοδό τους από το επιβατηγό – οχηματαγωγό – ταχύπλοο (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) «Champions Jet 1», σημαίας Κύπρου, στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, το βράδυ της Κυριακής (18.08.2024).

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το περιστατικό συνέβη όταν η 35χρονη γυναίκα γλίστρησε στον αριστερό καταπέλτη του πλοίου κατά την αποβίβαση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στη μέση, τον αυχένα και το αριστερό χέρι. Ο 53χρονος άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί της και προσπάθησε να τη βοηθήσει, γλίστρησε επίσης στον καταπέλτη και υπέστη τραυματισμό στο αριστερό πόδι.

Οι τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και πήγαν μόνοι τους στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση επέμβαση της Λιμενικής Αρχής, η οποία ερευνά τα αίτια του ατυχήματος και αξιολογεί τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι και στο πλοίο.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (19.08.2024), συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο 32χρονος πλοίαρχος και ο 37χρονος ύπαρχος του πλοίου, για παράβαση των άρθρων 291 «Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών», 306 «Έκθεση», 307 «Παράλειψη προσφοράς βοήθειας» και 314 «Σωματική βλάβη από αμέλεια» του Π.Κ. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.
Πηγή: newsit.gr