MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Φαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο από τον εγκλωβισμό των τουριστών -Το μεσημέρι η επιχείρηση για την απομάκρυνση 10 ατόμων

Φαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο από τον εγκλωβισμό των τουριστών -Το μεσημέρι η επιχείρηση για την απομάκρυνση 10 ατόμων

Στη 1 μετά το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά των 10 τουριστών που διανυκτέρευσαν στο φαράγγι της Σαμαριάς, μετά το τραγικό  συμβάν του θανάτου μιας 35χρονης γυναίκας από πτώση βράχου που σημειώθηκε την Τετάρτη (18/09).

Η παραμονή του γκρουπ των τουριστών εντός του φαραγγιού καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας κρίθηκε σκόπιμη από τις Αρχές προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους, καθώς μετά τη νεροποντή υπήρχε πιθανότητα κι άλλων κατολισθήσεων.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο στο iefimerida.gr o πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), Κώστας Τριάντης, «οι 10 εναπομείναντες τουρίστες που φιλοξενήθηκαν χθες στο εγκαταλελειμμένο χωριό, εντός του φαραγγιού, συνοδεύονται αυτή την ώρα με ασφάλεια προς την έξοδο στη θέση Ξυλόσκαλο. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, γύρω στη 1 το μεσημέρι θα έχει εξέλθει το σύνολο των χθεσινών επισκεπτών».

Βίντεο με τουρίστες εγκλωβισμένους στο φαράγγι της Σαμαριάς:

Η πτώση του βράχου που προκάλεσε τον θάνατο της 35χρονης τουρίστριας

Χθες, και μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της 35χρονης τουρίστριας από τη Γερμανία, ο ΟΦΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι στο φαράγγι της Σαμαριάς σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.
«Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», ανέφερε ο ΟΦΥΠΕΚΑ.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αποστολή τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

πηγή: iefimerida.gr