Η τριανδρία των λαθρέμπορων τσιγάρων που σκότωσαν τους αρχηγούς της Greek Mafia

Ποιοι είναι ο αρχηγός, ο υπαρχηγός και ο ταμίας της συμμορίας που δολοφόνησε τους αρχηγούς της Greek Mafia - Ο έλεγχος των καταστημάτων και η «προστασία» – Πώς γίνεται το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.
Δολοφονίες μελών της Greek Mafia, αρπαγές, εκρήξεις, ξυλοδαρμούς μέσα στις φυλακές είναι λίγα από όσα είχε διαπράξει η πιο σκληρή και άκρως επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους «Ρωσοπόντιους» ή τους «Ουκρανούς» που είχαν καταφέρει να γίνουν το νούμερο ένα στο χώρο των λαθραίων τσιγάρων.
Μπορεί από την Ελληνική Αστυνομία οι συλλήψεις να ξεπερνούν στις 50 τους τελευταίους μήνες, ο αρχηγός όμως ο γνωστός «Εντικ» ή «φωνή» βρίσκεται στο Ντουμπάι μαζί με το πρωτοπαλίκαρο του και πάρα το κυνήγι από τις ελληνικές αρχές συνεχίζει να κινεί τα νήματα της Οργάνωσής του.
O «Εντικ» σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αποτελεί τον νούμερο ένα αντιπρόσωπό της ρωσοουκρανικης μαφίας στην Ελλάδα, ο ίδιος έχει γεννηθεί στη Γεωργία, και είναι επιφορτισμένος με το λαθρεμπόριο κυρίως τσιγάρων αλλά και καυσίμων.
Υπαρχηγός του «Εντικ» είναι ο «Αντον» ο οποίος παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τις δεκάδες εφόδους σε σπίτια και αποθήκες της Οργάνωσης δεν έχει εντοπιστεί και κυκλοφορεί ελεύθερος. Η εγκληματική οργάνωση δεν θα μπορούσε να μην έχει ταμία και αυτός ήταν ο «Νανταρ» ο οποίος βρίσκεται ανάμεσά στους 47 συλληφθέντες της τελευταίας επιχείρησης του ελληνικού FBI. Οι τρεις τουςείχαν καταφέρει να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό στο χώρο της νύχτας σκοτώνοντας τα κορυφαία στελέχη της ελληνικής μαφίας, η οποία όπως φαίνεται δεν είχε καταλάβει ποιος βρισκόταν πίσω από τα συμβόλαια θανάτου.
Ο έλεγχος των καταστημάτων
Σύμφωνα με το protothema.gr, η εγκληματική οργάνωση αναζητούσε τρόπους για να καταφέρνει να αυξάνει διαρκώς τα παράνομα έσοδα της. Ένας από αυτούς ήταν ο εκβιασμός καταστηματαρχών, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όχι όμως με την γνωστή μέθοδο που ακολουθούσαν κατά το παρελθόν οι Έλληνες μπράβοι.
Η διαφορά των «Ουκρανών» ήταν πως δεν ζητούσαν ένα ποσό κάθε μήνα για «προστασία» αλλά απαιτούσαν να έχουν ποσοστό του καταστήματος με τελικό σκοπό να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του απομακρύνοντας τον νόμιμο ιδιοκτήτη.
Όσοι δεν πείθονταν η αντιστέκονταν έρχονταν αντιμέτωποι με την ομάδα κρούσης της οργάνωσης. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η έφοδος σε νυχτερινό κέντρο στα Νότια Προάστια όπου ξυλοκόπησαν τους υπευθύνους του μαγαζιού και αφού πήραν τα χρήματα που ήθελαν στο τέλος φώναζαν «που είναι η προστασία σας;».
Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να πάρουν αρκετά μαγαζιά βάζοντας μπροστά αχυράνθρωπους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσής αναφέρουν πως το καλοκαίρι του 2024 έκαναν την εμφάνιση τους στη Μύκονο όμως παραμένει άγνωστο τι κατάφεραν καθώς τα στόματά παραμένουν κλειστά λόγω του τρόμου που προκαλούσαν.
Οι δολοφονίες των αρχηγών της Greek Mafia και τα βασανιστήρια σε σωφρονιστικό
Με βάσει τη δικογραφία του ελληνικού FBI τα μέλη των «τσιγαραδων» είχαν διαπράξει τουλάχιστον τέσσερις ανθρωποκτονίες μελών της Greek Mafia.
Η πρώτη ήταν τη Δευτέρα του Πάσχα του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας όταν έπεσε νεκρός ο Γιάννης Σκαφτούρος. Όπως διαπιστώθηκε, ένας από τους συλληφθέντες της συμορίας με τα τσιγάρα, έναν χρόνο πριν ήταν στην ασφάλεια του θύματος και έτσι είχε τη δυνατότητα να δώσει σημαντικές πληροφορίες στους εκτελεστές χωρίς να αποκλείεται να συμμετείχε και ο ίδιος την ημέρα της δολοφονίας.
Ακολουθούν οι δολοφονίες των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη τον Ιούνιο του 2023. Στη διπλή αυτή δολοφονία φαίνεται πως όλα είχαν ξεκινήσει δυο μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2023 όταν ο Βασίλης Ρουμπέτης τοποθετεί βόμβα στο Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημίες. Εκεί έμενε ο καταζητούμενος υπαρχηγός της συμμορίας ο οποίος με τις κατάλληλες διασυνδέσεις ενημερώθηκε πως από την έρευνα ΕΛΑΣ είχε προκύψει ότι μαζί με τον Ρουμπέτη ήταν και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος.
Τον Μάιο του 2023 απήγαγε τον σωφρονιστικό υπάλληλο και τον υπέβαλε σε βασανιστήρια, αναγκάζοντάς τον να τους δώσει τις πληροφορίες που χρειάζονταν: Στις 7 Ιουνίου 2023 δολοφονούνται Ρουμπέτης και Μουζακίτης στην πυλωτή πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό.
Τελευταίο, γνωστό, θύμα τους ο Βαγγέλης Ζαμπούνης που δολοφονήθηκε με σχεδόν 100 σφαίρες έξω από το βενζινάδικο του στον Νέο Κόσμο από μέλη των τσιγάρων.
Ξεπλένουν το μαύρο χρήμα σε ξενοδοχεία και βίλες
Τα χρήματα όμως που προέρχονται από τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και όχι μόνο τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης βρήκαν τρόπο για να τα ξεπλένουν.
Όπως διαπιστώθηκε αποφάσισαν να «επενδύσουν» στη βαριά βιομηχανία της Ελλάδα που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό.
Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν στην κατοχή τους ξενοδοχεία και βίλες στη βόρεια Ελλάδα και σε νησιά του Αιγαίου με το χρήμα να καθαρίζει και να μπορεί να μετακινηθεί καταλήγοντας μεταξύ άλλων και στο Ντουμπάι όπου βρίσκεται ο αρχηγός.
Κουμπαριές και υποστήριξη στις οικογένειες των συλληφθέντων
Για να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προχωρούσαν σε κουμπαριές με τον έναν να βαφτίζει το παιδί του αλλού στεγανοποιώντας ακόμη περισσότερο τις πράξεις τους.
Εάν κάποιο από τα άτομα της οργάνωσης κατέληγε στη φυλακή ο ταμίας του εγκληματικού δικτύου ο «Αντον» φρόντιζε να δίνει 2.000 ευρώ τον μηνά στις γυναίκες των φυλακισμένων ενώ καλύπτονταν και τα πάγια έξοδα των παιδιών όσων βρίσκονταν στα κελιά.
Έτσι η σιωπή εξαγοραζόταν και πάρα τις συλλήψεις η οργάνωση δούλευε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, γεμίζοντας τα ταμία της.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις