ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 25 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Οικονομία και ασφάλεια σε πρώτο κυβερνητικό πλάνο – Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ

Οικονομία και ασφάλεια σε πρώτο κυβερνητικό πλάνο – Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ

Το κυβερνητικό επιτελείο εστιάζει σε πολιτικές με κοινωνικό αποτύπωμα

Εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας και η κυβερνητική δραστηριότητα παραμένει ενεργή με τον πρωθυπουργό να εστιάζει στην ανάγκη οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας ειδικά τώρα που η παγκόσμια οικονομική αναταραχή απαιτεί «χειρουργικές» κινήσεις σε εθνικό επίπεδο με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Σήμερα στις 10.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, μια συνάντηση που αποκτά ειδικό βάρος, σε μια δύσκολη γεωοικονομική συγκυρία και εν αναμονή διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αμοιβαία επωφελή εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε – ΗΠΑ.

Το κυβερνητικό επιτελείο εστιάζει σε πολιτικές με κοινωνικό αποτύπωμα. Μεταξύ αυτών με σχετική παρέμβαση οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν θα αυξηθούν το 2025, καθώς με τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας τα λιμενικά τέλη συνολικά μειώνονται στο 50%, ένα μέτρο που στόχο έχει να συγκρατήσει τις τιμές για τα συμβατικά στα επίπεδα με πέρυσι, ενώ για τα ταχύπλοα, τα οποία ήδη χρησιμοποιούν το πιο βελτιωμένο καύσιμο, ενδέχεται να μειώσει τις τιμές στα εισιτήρια.

Παράλληλα, στις 17.00 o πρωθυπουργός θα μιλήσει στην παρουσίαση της εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων και του kids wallet. «Από το 2019 έως και σήμερα υπάρχουν και υλοποιούνται 139 πολιτικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας, σε 10 διαφορετικά υπουργεία. Η Εθνική Στρατηγική προτείνει άλλες 29 πολιτικές με 69 νέα μέτρα, εκ των οποίων τα 5 οριζόντια» επισήμανε σχετικά ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Η αμυντική θωράκιση της χώρας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και σήμερα θα μπει η σφραγίδα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο πλαίσιο του δωδεκαετούς εξοπλιστικού προγραμματισμού.

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 12 υπό τον πρωθυπουργό και σε αυτή ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας θα υποβάλλει και επίσημα την εισήγησή του για την απόκτηση και 4ης φρεγάτας Belharra.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας από το φόρουμ των Δελφών, είχε δηλώσει ότι η Belharra είναι η καλύτερη φρεγάτα σε παγκόσμια κλίμακα αυτή την στιγμή.  «Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να μετράμε πάρα πολύ και να διαπραγματευόμαστε πάρα πολύ. Και περιμένουμε και από μια φιλική χώρα και από μια φιλική επιχείρηση να μας βοηθήσει σε αυτό», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Το ΚΥΣΕΑ όπως συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα θα καλείται να αποφασίζει για τα σημαντικά αμυντικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη ή προς υλοποίηση όπως τα συστήματα που θα συμπεριλαμβάνει ο “θόλος” (Ασπίδα του Αχιλλέα) αλλά και το πυραυλικό πυροβολικό.

Όσο για το θέμα της πόντισης του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι το έργο θα προχωρήσει την κατάλληλη στιγμή το οποίο μεταφράζεται ότι σε ένα ασταθές και δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον η χώρα μας θα κάνει προσεκτικές κινήσεις με γνώμονα πάντα τα εθνικά συμφέροντα καλώντας όλους τους παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους τηρώντας το διεθνές δίκαιο. Υπενθυμίζουν ότι το συγκεκριμένο έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια και άρα υπάρχει άμεσο συμφέρον των Βρυξελλών και επίσης  η υλοποίηση του έργου είναι υψηλής προτεραιότητας με μεγάλη ενεργειακή σημασία.

Αγωνία για την 22χρονη Γεωργία από το Κερατσίνι που αγνοείται από την ημέρα του Πάσχα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Αγωνία για την 22χρονη Γεωργία από το Κερατσίνι που αγνοείται από την ημέρα του Πάσχα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»