Συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Αδειάζει τη Γεροβασίλη ο Φάμελλος
Η συνεδρίαση έρχεται μετά τις εξελίξεις για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και την προαναγγελία παραίτησης του Χρήστου Τριαντόπουλου - Πυρά κατά της Όλγας Γεροβασίλη από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί το μεσημέρι της Πέμπτης (6.2.2025) η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών στη Βουλή., ενώ κατά πληροφορίες, αποφασίστηκε σήμερα το πρωί.
Η σύγκληση της συνεδρίασης έγινε μετά τις εξελίξεις που προκάλεσε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και η προαναγγελία παραίτησης του Χρήστου Τριαντόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μόλις συσταθεί η προανακριτική.
«Αδειάζει» Γεροβασίλη ο Φάμελλος
Πάντως, ο κ. Φάμελλος «άδειασε» την Όλγα Γεροβασίλη, έστω και σε παρεμπίπτον ζήτημα, καθώς μετά την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε την απόσυρση της υποψηφιότητας του Κώστα Τασούλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών.
Η δήλωση αποτελεί έμμεσο άδειασμα της αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία είχε απορρίψει τα περί συγκάλυψης από τον κ. Τασούλα, όταν κατείχε τη θέση του προέδρου της Βουλής.
Αναλυτικά η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου:
«Η σημερινή, τρίτη, άγονη διαδικασία ψηφοφορίας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας απέδειξε ότι το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και τους κυρίους Μητσοτάκη και Τασούλα ολοένα και μεγαλώνει.
Μετά τις καθημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το έγκλημα των Τεμπών και το σχέδιο συγκάλυψης, τη διάχυτη δυσπιστία της κοινωνίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, την παραδοχή του κυρίου Μητσοτάκη ότι η Εξεταστική Επιτροπή επί προεδρίας του κυρίου Τασούλα απέκρυψε την αλήθεια, αλλά και το γεγονός ότι στην τρίτη ψηφοφορία ο κ. Τασούλας δεν συγκέντρωσε ευρύτερη αποδοχή, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αποσύρει τον κ. Τασούλα από υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε η υπερκομματική υποψηφιότητα της κας Λούκας Κατσέλη να αποτελέσει θεσμική εγγύηση για το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις