Το Σάββατο στη Λαμία “Η ΤΟΥΡΚΟΜΕΡΙΤΙΣΣΑ”, βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου, με την Ελένη Ουζουνίδου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:54 Το Σάββατο στη Λαμία “Η ΤΟΥΡΚΟΜΕΡΙΤΙΣΣΑ”, βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου, με την Ελένη Ουζουνίδου

«Η Τουρκομερίτισσα»

(βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου)

 

σε κείμενο - σκηνοθεσία 

Δημήτρη Καρατζιά 

 

με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο στον Κινηματογράφο Γαλαξίας το Σάββατο στις 30 Μαρτίου και ώρα 20.30

 

 

Η sold out παράσταση «Η Τουρκομερίτισσα» (βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου), σε κείμενο - σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο 

 

 Η Τουρκομερίτισσα διακρίθηκε σε δύο Πανελλήνιους διαγωνισμούς: 

Στον 41ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Π.Ε.Λ. (2022), όπου βρέθηκε στα 8 καλύτερα θεατρικά έργα της χρονιάς, παίρνοντας έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

    Στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας «ΚΕΦΑΛΟΣ» (2023), όπου και πάλι βρέθηκε στα 8 καλύτερα θεατρικά έργα της χρονιάς, παίρνοντας έπαινο από το ιστορικό Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς. 
 

 

Λίγα Λόγια για το έργο

 

   Η Μαρίκα Νίνου και ο Τζίμης Μάρκου συναντιούνται ξανά στην θρυλική ταβέρνα «Τζίμης ο Χονδρός» και μαζί ξεδιπλώνουν την μυθιστορηματική ζωή της Τουρκομερίτισσας που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Η σκηνή μετατρέπεται σε ταβέρνα και οι θεατές σε θαμώνες και μάρτυρες των σημαντικότερων γεγονότων και των άγνωστων πτυχών της τραγικής ζωής της τραγουδίστριας. 

     Όλα αυτά με φόντο μια Ελλάδα που προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές της από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την Μικρασιατική καταστροφή. Πριν την διαλύσει ο δεύτερος παγκόσμιος, με την κατοχή, το λοιμό, τον εθνικό διχασμό, τον εμφύλιο. Μια Ελλάδα όμως που ποτέ δεν σταματά να διασκεδάζει. Και να τραγουδάει. Γιατί η ζωή της Νίνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία του λαϊκού τραγουδιού, με την νυχτερινή ζωή της Αθήνας, το ρεμπέτικο και τα τραγούδια με τα οποία διασκεδάζουμε μέχρι και σήμερα. 

      Η Μαρίκα Νίνου, έζησε μια σύντομη αλλά ταραχώδη ζωή. Ερωτεύτηκε πολύ, αγάπησε πολύ, πόνεσε πολύ. Ήταν μια γυναίκα ξεχωριστή, που η ζωή την σμίλεψε. Ένα μοναδικό κράμα εκρηκτικής προσωπικότητας και τρομερής ευαισθησίας. Κι άφησε πίσω της μια κληρονομιά που αξίζει να αναγνωριστεί και να την μάθουν οι νεότερες γενιές. 

   Μια γλυκόπικρη παράσταση που αποτελεί φόρο τιμής στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής και ειδικότερα στην Αρμένισσα τραγουδίστρια Ευαγγελία Αταμιάν, που ξεριζώθηκε από την πατρίδα της στην Μικρά Ασία, μεγάλωσε στην προσφυγούπολη της Κοκκινιάς, ξαναβαφτίστηκε Μαρίκα Νίνου και δοξάστηκε όσο καμία άλλη στην εποχή της.

 

  Ο Δημήτρης Καρατζιάς και η Ελένη Ουζουνίδου συναντιούνται και πάλι, μετά την «Ψιλικατζού», που παρουσιάστηκε για 2 σεζόν στον Πολυχώρο VAULT και αυτή τη φορά με μια αληθινή ιστορία. Για την ερμηνεία της, στην Ψιλικατζού, η Ελένη Ουζουνίδου ήταν υποψήφια για το Βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Θεατρικά βραβεία Κοινού 2019 του Αθηνοράματος και πήρε το 3ο βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Βραβεία Κοινού All4fun και το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.   

 

  • Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας /Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς 

Πρωτότυπη μουσική: Μάνος Αντωνιάδης

Σκηνικό / Κοστούμια: Κική Μαυρίδου

Σχεδιασμός φωτισμών / Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου 

Τrailer παράστασης:  ORKI Productions 

Αφίσα παράστασης: Γιάννης Κεντρωτάς 

Πρόγραμμα παράστασης / κείμενο: Εκδόσεις Αιγόκερως 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Κολλά 

Διεύθυνση Παραγωγής: Δήμητρα Γεωργοπούλου 

Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης / Oργάνωση περιοδείας : Νταίζη Λεμπέση / Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / τηλέφωνο 6908502631

Παραγωγή: VAULT Theatre Plus 

 

ΔIANOMH

Στο ρόλο της Μαρίκας Νίνου η Ελένη Ουζουνίδου 

και στο ρόλο του Τζίμη Μάρκου ο Δημήτρης Καρατζιάς 


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75' (χωρίς διάλειμμα)

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

 

Γενική  είσοδος: 15 ευρώ 

Μειωμένο Εισιτήριο: 13 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ  / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας) 

 

ΠΡΟΠΏΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ  : www.more.com και στο ταμείο του Κινηματογράφου. 
 

 

ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

… “Η Ουζουνίδου για άλλη μια φορά αποδεικνύει τι σπουδαία ηθοποιός είναι, σε μια ερμηνεία χάρμα ιδέσθαι, καταθέτοντας ψυχή, πάθος, τσαχπινιά, συναίσθημα, με το σκηνοθέτη να τη συμπληρώνει ιδανικά στη σκηνή. Η παράσταση έχει ρυθμό, συναίσθημα, ουσία και δε χάνει το ενδιαφέρον της μέχρι την τελευταία σκηνή, καθώς οι εξαιρετικές ερμηνείες που έχουν αισθαντικότητα και ένταση συμπληρώνουν το κάδρο και αποτυπώνουν γλαφυρά την πορεία μιας πολύ σημαντικής καλλιτέχνιδας στη σύντομη ζωή της. Από τις πολύ ενδιαφέρουσες θεατρικές προτάσεις της σαιζόν που διανύουμε.”… Γιώργος Χριστόπουλος (Free Press Η Πόλη Ζει /ipolizei.gr)

 

… “Μια παράσταση με δυνατό και ρεαλιστικό κείμενο, αξιόλογη πρωτότυπη μουσική, υπόδειγμα για την κλασική της έκφανση, χωρίς ακροβασίες και ανούσιους μοντερνισμούς, συνεπαίρνει το θεατή με τις ερμηνείες των Ουζουνίδου και Καρατζιά και συγκινεί τόσο για την καθαρότητα του περιεχομένου, όσο και για την σκηνοθετική κατασκευή. Έχει αποκτήσει το αποτύπωμα της must see θεατρικής εμπειρίας με το ρεαλισμό και το δραματικό της βάθος. Για την Ελένη Ουζουνίδου ό,τι και να γράψει κάποιος θα είναι λίγο. Δεν είναι μόνο το ταλέντο και η εμπειρία, είναι η παθιασμένη αύρα αυτής της ηθοποιού που επικοινωνεί με το κοινό της, με ένα έντονα λυρικό και εξίσου δυναμικό τρόπο. Αφοπλιστική, πληθωρική, συγκινητική, γενναία, κεντάει το ρόλο της με προσοχή στη λεπτομέρεια.”… Ζωή Τόλη (enetpress.gr) 

 

… “Τη σύντομη, αλλά ταραχώδη ζωή της θρυλικής αυτής τραγουδίστριας αναβιώνει με την εκπληκτική ερμηνεία της η Ουζουνίδου και μαζί με τον Καρατζιά στον ρόλο του Τζίμη Μάρκου κατορθώνουν να συγκινήσουν το κοινό” … Δανάη Μαρίτσα (Εφημερίδα Θεσσαλία, e-thessalia.gr)

 

… “Η μοναδική, πολυτάλαντη Ελένη Ουζουνίδου, με ταπεραμέντο και δραματικότητα, υποδύεται τη Μαρίκα Νίνου και μαζί με το Δημήτρη Καρατζιά ως Τζίμη Μάρκο, συναντιούνται στην ταβέρνα «Τζίμης ο Χοντρός» και ξετυλίγουν την παραμυθένια ζωή της τραγουδίστριας”… Εύα Νικολαΐδου (Εφημερίδα των Συντακτών, efsyn.gr / 902.gr)

 

… “Χειμαρρώδεις αστεία και συγκινητική η Ουζουνίδου, λιτός και δωρικός στο πλευρό της ο Καρατζιάς. Μια υπέροχη παράσταση μνήμης για την Ευαγγελία Αταμιάν, γνωστή σε όλους μας ως Μαρίκα Νίνου”… Ηλίας Μαραβέγιας (Εφημερίδα Δημοκρατία /dimokratia.gr)

 

… “Αν δε βλέπετε μια θεατρική έξοδο μόνος ως ψυχαγωγία, αλλά ως Αγωγή Ψυχής, κι αν θέλετε να βγαίνετε από μια θεατρική παράσταση ταρακουνημένοι από την γνώση και το συναίσθημα που σας πρόσφερε, τότε διαλέξτε μία από τις τέσσερις θεατρικές παραγωγές του Vault : Έλλη Ζάχου Ταχτσή, Μαρίκα Νίνου, Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού και Ιοκάστη Γιουξουάν. Και τα τέσσερα έργα προσφέρουν την θεατρική μέθεξη μέσα από τις δυναμικές ερμηνείες των τεσσάρων πρωταγωνιστριών τους, αλλά και την καλή θεατρική δουλειά συγγραφέων, σκηνοθετών, σκηνογράφων, μουσικών και των υπολοίπων ερμηνευτών και συντελεστών κάθε παράστασης χωριστά!”… Ελένη Σπανοπούλου (Εφημερίδα Kontra news / kontranews.gr)
 

 

… “Μια πλήρης, εμπεριστατωμένη παράσταση, με εξαιρετική πρωτότυπη μουσική και διάκοσμο, που σπάει κόκκαλα και ραγίζει καρδιές. Η Ελένη Ουζουνίδου απέδωσε όλο το μπρίο και τη διονυσιακότητα τής μεγάλης λαϊκής φωνής με το τραγικό τέλος και την ακόμα τραγικότερη ζωή. Κατάφερε να μας μεταδώσει τη χαρά τής ζωής με ομοιοπαθητικό τρόπο.  Ο Καρατζιάς σε τριπλό ρόλο συγγραφέα-σκηνοθέτη-ερμηνευτή έδειξε με σεμνότητα και χάρη την επαγγελματική ευσυνειδησία και την πειθαρχία που χαρακτηρίζει τους μεγάλους διονυσιακούς τεχνίτες. Είναι όλοι τους υπέροχοι! Μην το χάσετε!”… Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας (fractalart.gr)

 

… “Ένα δυνατό θεατρικό έργο, που πραγματεύεται τη ζωή της μεγάλης ρεμπέτισσας Μαρίκας Νίνου, που την υποδύεται με αξιοθαύμαστη ευαισθησία και χιούμορ η Λένα Ουζουνίδου. Δίπλα στην ηρωίδα ο Τζίμης Μάρκου που τον υποδύεται θαυμάσια ο Καρατζιάς”… Νίκος Ξένιος (bookpress.gr)

 

…“Η Ελένη Ουζουνίδου με την σπάνια ερμηνευτική της ικανότητα απέδωσε την ζωή της Νίνου και μας συγκίνησε. Ο Δημήτρης Καρατζιάς  στο ρόλο του Τζίμη Μάρκου ακολουθεί όλη της την διαδρομή και «ενορχηστρώνει» με τις παρεμβάσεις του όλη αυτή την τόσο ζωντανή διήγηση γεμάτη εικόνες, τραγούδι, συναίσθημα. Μια σπάνια μορφή του ελληνικού τραγουδιού, η Μαρίκα Νίνου (Ελένη Ουζουνίδου) που συσσωρεύει όλα τα πάθη της Ελλάδας και ταυτίζεται με αυτά έρχεται στην σκηνή του Vault για να αφήσει μια παρακαταθήκη, μια έντονη μνήμη, ένα ζωντανό βίωμα σε όσους την παρακολούθησαν. Μια εκπληκτική ερμηνεία της Ελένης Ουζουνίδου που μαζί με τον Δημήτρη Καρατζιά κατορθώνει να συγκινήσει τους θεατές αναβιώνοντας την ταραχώδη ζωή αυτής της μεγάλης τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου!”… Μαρία Μαρή (in2life.gr)

 

… “Ένα κείμενο διαμάντι που φωτίζει την ζωή της Μαρίκας Νίνου! Μια εξαιρετική δουλειά που πρέπει να χαρείτε!”…Δήμητρα Τσιαούση (piraeuspress.gr)

 

… “H Ουζουνίδου δίνει την ψυχή της εξιστορώντας με αμεσότητα και αυθορμητισμό την πολύπαθη ζωή αυτής της γυναίκας - θρύλου. Μια παράσταση με συναίσθημα, μετρημένη, χωρίς υπερβολές και φιοριτούρες που στοχεύει κατευθείαν στις καρδιές μας, δικαιώνοντας τη σπουδαιότητα του θεάτρου”… Γιάννης Σεβαστίκογλου (theaterstage.blogspot.com) 

 

… “Η Τουρκομερίτισσα» είναι από εκείνες τις παραστάσεις, τις ζυμωμένες με μεράκι και μπόλικη αγάπη, που απολαμβάνεις με την καρδιά σου! Ξεχειλίζει από ευαισθησία, πόνο και φλόγα, στοχεύοντας κατευθείαν στην καρδιά του θεατή. Η Ουζουνίδου μπαίνει στο μεδούλι της ηρωίδας της με λαϊκή αρχοντιά και φωνητικές αρετές. Λάμπει στη σκηνή.”…Ντίνα Καρρά (onlytheater.gr)

 

…“Πολύ καλή η “Τουρκομερίτισσα”. Ο Καρατζιάς σκηνοθέτησε τη σημαντική Λένα Ουζουνίδου ενσαρκώνοντας τη μυθική Μαρίκα Νίνου και επιτέλους με όλες τις αλήθειες της πολύπαθης ζωής της!”… Νίκος Ελευθερίου (kalitheasi.gr)

 

… “Η Ελένη Ουζουνίδου είναι τεράστια ηθοποιός. Για όση ώρα κράτησε η παράσταση, δεν υποδύθηκε, ήταν η Μαρίκα Νίνου”… Κώστας Κούλης (keysmash.gr)

 

…“Εκπληκτική παράσταση, βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου. Χαρείτε την!”… Βίβιαν Μητσάκου (theaterproject365.gr)

 

…“Η συγκλονιστική ζωή της μεγάλης ρεμπέτισσας ξεδιπλώνεται επί σκηνής με μια δαντελένια αφήγηση, άμεση και γλαφυρή, ουσιαστική και συγκινητική, που αναδεικνύει την εξαιρετική ερμηνεία της Ουζουνίδου”… Αθηνά Φερεντίνου (zeitgeist.gr)

 

… “Η υπέροχη Ουζουνίδου "ντύθηκε¨ την τραγική τραγουδίστρια με θαυμαστή δεξιοτεχνία, σε ένα κείμενο θησαυρό από εικόνες”… Κατερίνα Σούλη (talkaboutart.com)

 

…“Η Ουζουνίδου ενσαρκώνει υποδειγματικά αυτόν το θρύλο, αναπτύσσοντας το ταλέντο και τις δεξιότητες της, όσο ο Καρατζιάς στο πλάι της, υποστηρίζει με σθένος και εξίσου σωστή ερμηνεία την παράσταση. Δύο ηθοποιοί που υποδύονται άψογα τους ρόλους τους, ιδανική μουσική και σκηνικό, και ένα κείμενο που σέβεται και τιμάει τη Μαρίκα Νίνου, είναι τα καλύτερα εχέγγυα για μια αξέχαστη παράσταση”… Πάνος Τουρλής (koukidaki.gr)

 

… “Σπουδαία παράσταση, που δεν είναι μια απλή βιογραφία της Μαρίκας Νίνου, η οποία ερμηνεύεται συγκλονιστικά από την Ελένη Ουζουνίδου, αλλά μία Ελλαδογραφία.”… Μαρία Πασλή (θεατρο.gr)

 

… “Το έργο γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Καρατζιά με απλότητα, καλομετρημένη δραματικότητα και αισθαντικότητα «ευλογείται» από το σοφό, και σπουδαίο υποκριτικό τάλαντο της Ελένης Ουζουνίδου, η οποία γίνεται η σάρκα, το αίμα, η ανάσα, η φωνή, ο λόγος της Νίνου. Πληθωρική, με μαεστρική διαχείριση της απαιτούμενης ενέργειας , κυρίως όμως ανθρώπινη και χωμάτινη, με απόλυτη φυσικότητα, και βαθιά τρυφερότητα η ερμηνεία της, που αναμφισβήτητα εγγράφεται στις σπουδαίες στιγμές της Ουζουνίδου στο θέατρο. Είναι πράγμα σπάνιο ένας ηθοποιός να ερμηνεύει ένα ρόλο με τόση αμεσότητα, τόσο από καρδιάς. Μια παράσταση συγκινητική, που σκιαγραφεί με τρυφερότητα αλλά και αλήθεια την πολυτάραχη ζωή της Νίνου. Να τη δείτε, τόσο για το πολύ ωραίο κείμενο του Καρατζιά, όσο και για την έξοχα ανθρώπινη και ζεστή ερμηνεία της Ουζουνίδου.” … Κάτια Σωτηρίου (mytheatro.gr )

 

… “Γιατί πρέπει να δείτε αυτή την παράσταση; Κατ’ αρχήν για το θεατρικό κείμενο, το ευφάνταστο σκηνικό και μουσικό σχεδιασμό και φυσικά για να απολαύσετε την ερμηνεία της Ελένης Ουζουνίδου που πάνω στη σκηνή κυριολεκτικά ” μεταμορφώνεται” σε Νίνου. Μια υπερβατική όσο και πειστική ερμηνεία, ιδανική δε, και στα τραγούδια που αποδίδει.” … Γιάννης Γαβρίλης (reformer.gr)

 

… “Η καθαρά ανθρωποκεντρική κι εστιασμένη σκηνοθεσία του Καρατζιά, έδωσε την ευκαιρία στην Ουζουνίδου να μας καταπλήξει για μία ακόμη φορά με την απίστευτη ερμηνεία της, φτάνοντας στα εσώτατα της ψυχής της. Της δικής της και της Νίνου. Μία από τις παραστάσεις του φετινού θεατρικού χειμώνα που αξίζει να δείτε!” … Βικτώρια Πέππα (www.all4fun.gr)
 

 

… “Το κείμενο και η σκηνοθεσία του Καρατζιά πέρα από την σοφή τεχνικά δομή τους, έχουν ανθρωπιά, ζεστασιά, αλήθεια. Γι’ αυτό και αρέσει στον κόσμο. Η Ουζουνίδου με την αυτόφωτη λάμψη που διαθέτει, με αρετές την απλότητα και φυσικότητα, την αμεσότητα και την αλήθεια, γεμίζει όλο το χώρο του θεάτρου, μαγεύοντας τους θεατές και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά γιατί αξιόλογοι σκηνοθέτες εμπιστεύονται την σπουδαία ερμηνευτική της ικανότητα.”…Ντορλη Μιμίκα (quinta-theater.gr)

 

… “Για 75' απολαμβάνουμε τη χυμώδης-εκρηκτική- απολαυστική τραγουδίστρια του ρεμπέτικου στο Εν Αθήναις. Η Ουζουνίδου σε μία ερμηνεία από αυτές που δεν ξεχνάς, μαζί με τον Καρατζιά επί σκηνής, απογειώνουν με έναν μοναδικό τρόπο το έργο και μας καθηλώνουν!… Χρυσούλα Ζαφειράκη (theatromusicbooks.blogspot.com)

 

… “Μια παράσταση που συγκινεί, συναρπάζει και αναδεικνύεται στις σπουδαίες στιγμές του θεάτρου. Ο Καρατζιάς με τη σκηνοθεσία του και την εξαιρετική ερμηνεία της Ουζουνίδου, μας χαρίζει μια θεατρική εμπειρία βαθιά συναισθηματική και πνευματική. Μια συναρπαστική ελλαδογραφία, ένα ταξίδι στην πλούσια ιστορία της ρεμπέτικης μουσικής και της πολυτάραχης ζωής της Μαρίκας Νίνου!”… Νίκος Γινάργυρος (kallitexnes.gr)

 

… “Μέσα από ένα απολαυστικής γραφής κείμενο, μεστό με εμφανείς διακυμάνσεις συναισθηματικές και εντέχνως δομημένη ροή στην αναδρομή του, ο Καρατζιάς απλώνει με λιτότητα μα πλήρη ουσία στη σκηνή όλο τον γοητευτικό βίο της Μαρίκας του. Πρωταγωνίστρια με στόφα ζηλευτή, φερμένη από προηγούμενες εποχές, η Ουζουνίδου οργώνει με μαεστρία τη σκηνή προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ερμηνεία στο θεατρικό κοινό και εμπλουτίζοντας, βεβαίως, με μια ακόμα σπουδαία στιγμή το βιογραφικό της”… Αλέξανδρος Κούρτης (zappit.gr)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση