Έρχεται η Γιορτή Κρασιού στην Παλαιοβράχα με παραδοσιακούς χορούς και live μουσική

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 09:53 Έρχεται η Γιορτή Κρασιού στην Παλαιοβράχα με παραδοσιακούς χορούς και live μουσική

Στις 7 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία Παλαιοβράχας...

Η αγαπημένη Γιορτή του Κρασιού επιστρέφει και φέτος στην Παλαιοβράχα Φθιώτιδας!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Παλαιοβραχινών, ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στην καθιερωμένη Γιορτή Κρασιού.

Η Παλαιοβράχα φημίζεται για τα αμπέλια της. Θα υπάρχουν εκθέματα με όλα τα παραδοσιακά εργαλεία για το πως γίνεται το αμπέλι, το κρασί και το τσίπουρο. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι… Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν προϊόντα του αμπελιού όπως μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, μουστουλούκουμα κ.ά.

Tη διασκέδαση θα αναλάβουν το μουσικό σχήμα «Γκιντίκι» και η δημοτική ορχήστρα του Χρήστου Τζιτζιμίκα.

Το κρασί φυσικά παρέχεται δωρεάν και θα είναι άφθονο!

Το «Γκιντίκι» είναι ένα μουσικό σχήμα που ξεκίνησε να παίζει και να «πειραματίζεται» με την παραδοσιακή μουσική το 2015.

Σκοπός είναι στις συναυλίες μας όσοι συμμετέχουν να νιώθουν ελεύθεροι να χορέψουν, να ντυθούν και να εκφραστούν όπως θέλουν. Βασικό μας στοιχείο είναι η διάθεση για αυτοσχεδιασμό, η οποία προκύπτει από τις διαφορετικές μουσικές μας επιρροές. Κάθε live στέκεται ως αφορμή τόσο για πειραματισμό πάνω στις παραδοσιακές μουσικές φόρμες και στους ρυθμούς όσο και για την εδραίωση μιας διαλεκτικής και δυναμικής σχέσης με το κοινό, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα σύγχρονο «αστικό πανηγύρι». Έτσι, ο ήχος που προκύπτει διαμορφώνεται και εξελίσσεται διαρκώς κρατώντας όμως σταθερή την ταυτότητα και τα ακούσματα των παραδοσιακών οργάνων.

Οι Γκιντίκι είναι:

Τάσος Κοφοδήμος - Λαούτο, τραγούδι
Κωνσταντίνος Λάζος - Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου - Κρουστά
Θοδωρής Σιούτης - Βιολί, φωνή

Παραγωγή : Novelvox

Ο Χρήστος Τζιτζιμίκας και η ορχήστρα του δε χρειάζονται συστάσεις...

Είναι έτοιμοι να μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το πρωί και να μας ταξιδέψουν με τις μουσικές τους μελωδίες!

Ώρα έναρξης Γιορτής Κρασιού: 18.00
Παραδοσιακοί Χοροί: 20.00
«Γκιντίκι» Live: 21.00
Δημοτική ορχήστρα Χρήστου Τζιτζιμίκα: 00.00

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ζήσετε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία από τις 18:00 στην Παλαιοβράχα.

Ετοιμαστείτε για τη μεγαλύτερη, παραδοσιακή Γιορτή του Κρασιού στη Φθιώτιδα!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση