Λαμία: Την Παρασκευή έρχονται οι Αλκμάν στο "The Blind Pig"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 08:36 Λαμία: Την Παρασκευή έρχονται οι Αλκμάν στο "The Blind Pig"

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 10:00' το βράδυ στο "The Blind Pig" για ένα μοναδικό live!

Με το ένα πόδι στην παράδοση και το άλλο στη ροκ, οι Αλκμάν διαμορφώνουν το προσωπικό τους μουσικό ιδίωμα, αφομοιώνοντας στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών όλης της Ελλάδας και ντύνοντάς τα με τη ροκ που τους έχει καθορίσει.

Τα τραγούδια τους αφηγούνται ιστορίες εμπνευσμένες από την παράδοση, την τοπική ιστορία και λαογραφία, αλλά στην πραγματικότητα μιλούν για τον σύγχρονο άνθρωπο της πόλης.

Οι Αλκμάν ετοιμάζουν ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι, μια παράσταση μεταξύ συναυλίας και γλεντιού, που περνά μέσα από την ελληνική παράδοση, με ήχο όμως σημερινό και βλέμμα στο μέλλον.

Με τραγούδια από τους δύο δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει ("Στην πόλη ανήκω" - 2016, και "Ξανά και ξανά" - 2021), αλλά και διασκευές σε αγαπημένα παραδοσιακά από όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, παρουσιάζουν αποσπάσματα από το νέο τους ΕΡ "Καππαδοκία":

Οι Αλκμάν διασκευάζουν χορούς της Καππαδοκίας με σκοπό, όχι την αναβίωσή τους, αλλά την δημιουργία σύγχρονης σημερινής μουσικής, που πατά στην Μικρασιατική παράδοση και την ξανακοιτάζει μέσα από τη ροκ, το μινιμαλισμό, τη fusion και το ethnic.

Οι Αλκμάν έρχονται στην Λαμία για πρώτη φορά, σε μια συναυλία γνωριμίας με το κοινό της πόλης.

Στο "The Blind Pig" θα εμφανιστούν με το ελαφρύ τους σχήμα, με το τρίο Κυριάκος, Αθηνά, Δημήτρης, σε μια βραδυά όπου δεν θα λείψει τίποτε: Από τον «Καναπέ» στο «Γλέντι», από την Ήπειρο στην Θράκη κι από τον Θανάση στους Beirut.

Όλα πολυφωνικά, όλα πολύχρωμα.

Οι Αλκμάν στη Λαμία θα είναι:

Κυριάκος Καραμπερόπουλος – κλαρίνο, καβάλ, ούτι, τραγούδι

Αθηνά Τασούλα – κρουστά, μελόντικα, τραγούδι

Δημήτρης Σινάνογλου – κιθάρα, τραγούδι

Η τριάδα έρχεται να προετοιμάσει το κλίμα ώστε πολύ σύντομα να ανέβουν στην Λαμία full band.

Η είσοδος έχει οριστεί στα 10€

«The Blind Pig»
Λυκούργου 4 , Λαμία
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6942222344
Facebook:
The blind pig
Instagram: The.blindpig

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση