Λαμία: Μαθηματικά 2024, η ιστορία μιας πετυχημένης ομάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 07:50 Λαμία: Μαθηματικά 2024, η ιστορία μιας πετυχημένης ομάδας

Τη φετινή χρονιά είχα το προνόμιο και την τύχη να προετοιμάσω στο φροντιστήριο 3,14 μια εξαιρετική ομάδα μαθητών για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και αυτή είναι η ιστορία της.

Για να ξεκινήσω αντίστροφα, το τέλος της ιστορίας αυτής της ομάδας έφερε μεγάλους βαθμούς, με συνολικό μέσο όρο για το σύνολο των παιδιών 15,6 και πρώτη πεντάδα:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ 19,9
ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΒΑΝΗΣ 19,6
ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ 19,3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΑΣ 18,9
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΝΕΑΣ 18,3

Mvp ο Λουκάς Μπιλάλης που ήταν ο κορυφαίος μαθητής από όλα τα Λύκεια της Λαμίας σε αριθμό μορίων στο 2ο πεδίο, με 18.980 για το Ε.Μ.Π. στο οποίο αναμένεται να σπουδάσει, μαθητής του φροντιστηρίου σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, όπως και οι υπόλοιποι.

Αν σας ενδιαφέρουν μόνον οι επιτυχίες, οι βαθμοί που ζαλίζουν και γενικότερα τα success stories, σταματήστε να διαβάζετε εδώ, τα παρακάτω δε σας αφορούν!

Πιο σημαντική όμως για όσους ξέρουν να βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα, να κοιτάνε το δάσος και όχι το δέντρο, είναι η διαδρομή για το χτίσιμο της ομάδας αυτής.

● Η προσεκτική και επιμελής προετοιμασία ξεκίνησε για τους πρώτους στην  Α Γυμνασίου, με:

   1. Οργανωμένο υλικό στα πλαίσια της ύλης του μαθήματος κάθε τάξης, με εστίαση στα σημεία που αποτελούν τις βάσεις για να έχει ο μαθητής άρτια υποδομή στις έννοιες και τα βασικά στοιχεία των Μαθηματικών για το υψηλότερο επίπεδο του Λυκείου.

   2. Διαγωνίσματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, με σκοπό να γίνεται ολοκληρωμένη αξιολόγηση των γνώσεων των μαθητών, χωρίς θέματα πολιτικής (ευχαρίστησης του πελάτη) και ευνοϊκές βαθμολογήσεις (η ψυχολογία του μαθητή δεν επηρεάζεται, αν από την πρώτη στιγμή μαθαίνει να αναγνωρίζει τις  αδυναμίες και το πραγματικό του επίπεδο).

Στο Γυμνάσιο ο μαθητής χτίζει βάσεις, αλλά κυρίως νοοτροπία και χαρακτήρα.

● Στην Α Λυκείου προστέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και η φιλοσοφία παρέμεινε η ίδια με το Γυμνάσιο, αλλά πλέον με πιο υψηλό επίπεδο μαθημάτων και διαγωνισμάτων.

● Η Β Λυκείου λειτούργησε τους πρώτους μήνες ως προθάλαμος της Γ, με έμφαση στην Άλγεβρα που είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορέσει να ξεκινήσει η τελική προσπάθεια της ομάδας.

 ● Η τελική προσπάθεια ξεκίνησε τον Ιανουάριο της Β Λυκείου με σκοπό το μεγάλο τελικό του Ιουνίου της επόμενης χρονιάς, τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Πολλές ώρες προπόνησης, πολύ διάβασμα, πολλά και δύσκολα διαγωνίσματα, σκληρή προσπάθεια, υπομονή και επιμονή, επιπλέον δουλειά στις αδυναμίες του καθενός, ατελείωτες προσωπικές και ομαδικές συζητήσεις με σκοπό την τόνωση του ηθικού και τη διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών, άλλωστε μια τέτοια προσπάθεια έχει και διακυμάνσεις ποτέ δεν είναι οριζόντια.

● Η μέρα του τελικού άρχισε να πλησιάζει, η θερμοκρασία ανέβαινε, η προσμονή μεγάλωνε, αλλά κατάλαβα ότι κάτι καλό έρχεται, όταν αρκετές ημέρες πριν τα παιδιά της ομάδας με τις θυσίες που έκαναν, την εργατικότητα και τη θέληση που έδειξαν για χρόνια ολόκληρα, προσηλωμένοι στο σχέδιο που είχαμε χαράξει,  με έκαναν να νοιώσω ότι δεν έχω πλέον να τους μάθω κάτι παραπάνω, ήταν πλέον έτοιμοι. Το αποτέλεσμα το διαβάσατε στην εισαγωγή…

Για όσους δεν κούρασε η φλυαρία μου και συνεχίζετε να διαβάζετε ακόμη, μερικές συμβουλές για τους γονείς που βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης καθηγητών και φροντιστηρίων που θα προετοιμάσουν τα παιδιά τους.

● Να εμπιστευτείτε επαγγελματίες που θα τους αφήσετε να σας καθοδηγήσουν και να μην προσπαθείτε να τους επιβάλετε αυτό που έχετε φανταστεί και σχεδιάσει εσείς στο μυαλό σας.

● Να μην είναι μοναδικό σας κριτήριο στην επιλογή οι διαφημίσεις, οι «πάντα πρώτοι» , «οι μόνοι στην κορυφή για χρόνια» , «η καλύτερη ομάδα στη Λαμία και το γαλαξία»…

● Να μην είναι μοναδικό σας κριτήριο το ιδιαίτερο στο σπίτι  (για να γλυτώνουμε τη μετακίνηση και να είναι κάποιος πάνω από το κεφάλι του), πρώτο κριτήριο είναι η επιλογή του προσώπου και δεύτερο είναι ο χώρος και το σχήμα στο οποίο θα βρεθεί ο μαθητής. Για να γίνω πιο κατανοητός όποιος χρειαστεί ιατρική φροντίδα, πρώτα επιλέγει γιατρό και στη συνέχεια αν θα πάει ο γιατρός στο σπίτι ή ο ασθενής στο ιατρείο,  πρώτα επιλέγει γιατρό και μετά αν ο ασθενής είναι σε μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο κτλ.   

● Για να μην παρεξηγηθώ με τα παραπάνω δεν υπονοώ ότι μόνον ο υπογράφοντας και το σχήμα του φροντιστηρίου 3,14 ξέρει να προετοιμάζει μαθητές, υπάρχουν αρκετοί άξιοι επαγγελματίες συνάδελφοι φροντιστές  (και ας μην είναι βαθμολογητές, κυρίως στην Έκθεση, είναι η νέα τάση στη μόδα) που αξίζει να εμπιστευτείτε, αναζητήστε τους προσεκτικά και με τα σωστά κριτήρια.

Καλό καλοκαίρι με υγεία σε όλους και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά…

Βασίλης Καλαμάτας
Μαθηματικός

Φροντιστήριο 3,14
Κολοκοτρώνη 11 , Λαμία
Τηλ. 6973313222

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση