Σε ρυθμούς τελικού Conference League: Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας με 5.000 αστυνομικούς - Πώς θα φτάσουν οι οπαδοί στο γήπεδο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 09:51 Σε ρυθμούς τελικού Conference League: Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας με 5.000 αστυνομικούς - Πώς θα φτάσουν οι οπαδοί στο γήπεδο

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του τελικού του Europa Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συστήματα Αντι-Drone, πυροσβέστες σε κάθε κερκίδα, νοσοκομεία σε επιφυλακή, εθελοντές διασώστες, γραμμωτός κώδικας ασφαλείας στο εισιτήριο, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για "μοναχικούς λύκους", Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, για Ιταλούς και Έλληνες χούλιγκαν, είναι μερικά από τα ιδιαίτερα σημεία που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας του τελικού του Conference League, στην υλοποίηση του οποίου θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί.

Οι οπαδοί Ολυμπιακού και Φιορεντίνα θα περάσουν έλεγχο 5… επιπέδων, ταυτοπροσωπείας, σωματικού ελέγχου και εισιτηρίων, πριν μπουν στην OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χθες τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η "σάρωση" του γηπέδου με ενδελεχείς ελέγχους στελεχών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και σκύλων ανίχνευση εκρηκτικών, όπως και της σχεδιαζόμενης περιμέτρου ασφαλείας.

Ελέγχθηκαν και ασφαλίστηκαν οι έξοδοι κινδύνου, ενώ πραγματοποιήθηκαν "test event" για την εύρυθμη λειτουργία του γηπέδου παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Δήμος ολοκλήρωσε τη διανομή διαπιστεύσεων και η αστυνομία τον έλεγχο των εγγράφων προς τους κατοίκους που διαμένουν σε ένα μεγάλο οικοδομικό τετράγωνο γύρω από το στάδιο διεξαγωγής του τελικού.

Το άλσος, ελέγχθηκε εξονυχιστικά, και φυλάσσεται από αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Επίσης, 120 εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στο γήπεδο για παν ενδεχόμενο, όπως και… πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος σε κάθε θύρα και κερκίδα, προκειμένου να επεμβαίνουν άμεσα στην τυχόν περίπτωση ρίψεων κροτίδων ή άλλων εύφλεκτων αντικειμένων.

Εναέρια μέσα θα καλύπτουν και θα επιτηρούν από αέρος και σε μεγαλύτερη ακτίνα περιμετρικά του γηπέδου, ενώ έχει ολοκληρωθεί η κατόπτευση του γηπέδου και έχουν επισημανθεί τα σημεία που θα τοποθετηθούν και έχει αποφασιστεί που θα μπουν συστήματα Αντι-Drone.

Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας έχουν εξασφαλιστεί και νοσοκομεία που έχουν τεθεί σε επιφυλακή για μαζική μεταφορά ασθενών αν χρειαστεί.

Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων θα αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν στο γήπεδο, από και προς τα "σημεία συνάντησης".

Σωματικός έλεγχος θα γίνεται σε όλα τα σημεία πριν μπει κάποιος εντός του γηπέδου, ενώ κανείς δεν εισέρχεται σε λεωφορεία, τρένα και οχήματα χωρίς εισιτήριο και ταυτότητα

Επίσης η μορφή του εισιτηρίου καθιστά αδύνατη την πλαστογράφηση του, καθώς φέρει σε συγκεκριμένο σημείο έναν γραμμωτό κώδικα ασφαλείας ο οποίος δεν αντιγράφεται.

Κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συσκέψεων επισημάνθηκε η ανάγκη ισχυροποίησης του "πληροφοριακού" δικτύου.

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενεργοποιούνται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ασφαλείας για την διεξαγωγή του τελικού του Conference League.

Oι δύο ελληνικές ειδικές υπηρεσίες εντείνουν τη συλλογή πληροφοριών τυχόν ύποπτων κινήσεων μεμονωμένων ατόμων που ως "μοναχικοί λύκοι" ή μικρές "ομάδες κρούσης" θα μπορούσαν να επιχειρήσουν βομβιστικές ενέργειες ή αιματηρές επιθέσεις.

Η συλλογή πληροφοριών γίνεται από σημεία, χώρους και κύκλους, στους οποίους θα μπορούσαν να υπάρχουν ή να παρεισφρήσουν στοιχεία ριζοσπαστικοποίησης.

Σε αντίστοιχη ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου, προβαίνουν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αναφορικά με ύποπτες προεργασίες ή προπαρασκευαστικές ενέργειες ή κινήσεις ατόμων και ομάδων, που έχουν οπαδικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ., Τροχαίας θα βρίσκονται σε όλα τα επίμαχα και επιλεγμένα σημεία για την διασφάλιση των συνθηκών ασφάλειας.

Στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους θα έχουν σε διαρκή επιτήρηση σημεία συγκέντρωσης οπαδών, συνδέσμους και παρακολούθηση μετακινήσεων που θα μπορούσαν να σχετίζονται με έκτροπα και επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα διαθέσιμα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και Drones, από την πρώτη μέρα προσέλευσης αθλητικών αποστολών έως και μετά την ολοκλήρωση του τελικού, θα περιπολούν όλο το λεκανοπέδιο Αττικής και τα επικίνδυνα σημεία, από αέρος.

Πηγή: thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση