Euro 2024 : Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού - Έτοιμες να γράψουν ιστορία Ισπανία και Αγγλία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 12:16 Euro 2024 : Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού - Έτοιμες να γράψουν ιστορία Ισπανία και Αγγλία

Απόψε στις δέκα (22:00) o μεγάλος τελικός του Euro 2024.

Μετά από ακριβώς ένα μήνα το Euro 2024 φτάνει απόψε στο τέλος του. Ισπανία και Αγγλία "κονταροχτυπιούνται” για την κατάκτηση του τροπαίου και την την ευκαιρία να γράψουν ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα , αν τα "τρία Λιοντάρια” κατακτήσουν το φετινό Euro θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους και το πρώτο τρόπαιο μετά από το 1966 όπου και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Από την άλλη οι Ισπανοί , με κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης παίρνουν την πρώτη θέση με τις περισσότερες κατακτήσεις Euro ( έχει 3 , θα πάει 4).

Η πορεία των δύο ομάδων ήταν πολύ διαφορετική. Η ομάδα του Ντε λα Φουέντε από το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης έχει δείξει την ποιότητά της και είχε τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Οι Ισπανοί έχουν σκοράρει 13 γκολ μέχρι τώρα στο τουρνουά , ενώ έχουν κερδίσει και όλα τους τα παιχνίδια (6 στα 6). Μάλιστα οι έξι νίκες της "ρόχα”, αν και η μία απέναντι στη Γερμανία ήρθε μετά από παράταση, αποτελούν ένα ιστορικό ρεκόρ για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το καλοκαιρινό ταξίδι της Ισπανίας άρχισε και τελειώνει στο ίδιο γήπεδο , στην ίδια πόλη. Στο Βερολίνο και το "Olympiastadion” διεξάγεται ο τελικός με τους "ρόχα” να είναι προετοιμασμένοι να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους , ενώ κανείς δεν δείχνει ικανοποιημένος μόνο με την παρουσία τους στον τελικό.

Στην αντίπερα όχθη , έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχει πραγματοποιήσει ένα υπερβολικά κάκιστο τουρνουά , με την Αγγλία να έχει φτάσει στον τελικό μεν αλλά με μεγάλη δόση τύχης.

Βάση του ρόστερ της την περιμέναμε στον τελικό του Βερολίνου , βάση της εικόνας της όμως κάποιοι θα μπορούσαν να πουν πως... κατά τύχη προκρίθηκε από τους ομίλους.

Άκουσε πολλά από την αρχή του τουρνουά ο Σάουθγκεϊτ. Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες τόσο μετά τη λήξη των περισσότερων αγώνων όσο και κατά τη διάρκειά τους.

Παρόλα αυτά, ο 53χρονος είναι ο πρώτος προπονητής που πάει σε δύο τελικούς με την Αγγλία και μάλιστα διαδοχικούς σε Euro.

Στον ημιτελικό με την Ολλανδία η Αγγλία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε 90λεπτο μετά την πρεμιέρα και τον αγώνα με τη Σερβία (1-0).

Είχαν ακολουθήσει το 1-1 με τη Δανία και το 0-0 με τη Σλοβενία στη φάση των ομίλων, ενώ στη συνέχεια τα "τρία λιοντάρια” απέκλεισαν στην παράταση τη Σλοβακία (2-1) και στα πέναλτι την Ελβετία (1-1 κ.δ. και παρ.). Σε κανένα ματς των νοκ άουτ δεν ήταν πραγματικά καλοί οι Άγγλοι και εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε αυτό με τους Ολλανδούς.

Απόψε λοιπόν θα μάθουμε αν η Αγγλία θα αποδειχθεί και πάλι "εφτάψυχη” και θα κατακτήσει το πρώτο της Euro ή αν θα "νικήσει” το ελκυστικό ποδόσφαιρο της Ισπανίας και γράψει ιστορία ως η μόνη χώρα με 4 κατακτήσεις Euro.

Πηγή: thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση