Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 16:14 Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Με ψήφους 163 υπέρ της πρότασης μομφής και 123 κατά, πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη από την ΚΕ του κόμματος.

Συνολικά ψήφισαν 286 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων οι 210 πήγαν στην κάλπη και οι 64 ψήφισαν τηλεφωνικά, ενώ 9 ήταν οι αποχές. 163 ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής και 123 κατά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Αντζολέτου στον ΣΚΑΪ, η σημερινή νίκη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης σημαίνει προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο όπου το αποκλειστικό του αντικείμενο θα είναι η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.

Ο Παύλος Πολάκης είναι υποψήφιος πρόεδρος, όπως ανακοίνωσε χθες ο ίδιος. Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.

Η αντίδραση Κασσελάκη

"Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη δευτερολογίά του μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του.

Η διαδικασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζεται προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις γύρω από τη διοργάνωση της εκλογικής πια διαδικασίας. Θα συζητήσουν για τη μορφή του έκτακτου συνεδρίου.

Η πρόταση μομφής και η υποψηφιότητα Πολάκη

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατατέθηκε χθες στην Κεντρική Επιτροπή από τους "87", λίγα λεπτά αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους αμφισβητίες του να καταθέσουν πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Στο βήμα ανέβηκε μετά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έθεσε ζήτημα ηγεσίας. "Πίστεψα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον στήριξα. Επεσα έξω, δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ" είπε ο βουλευτής Χανίων, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση