Άκαρπη και η σημερινή συνάντηση στη Λευκωσία για την ηλεκτρική διασύνδεση - Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 20:51 Άκαρπη και η σημερινή συνάντηση στη Λευκωσία για την ηλεκτρική διασύνδεση - Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Πέντε ώρες διήρκησε η σύσκεψη στην οποία πήρε μέρος και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πέντε ώρες διήρκεσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία για να δοθούν διευκρινίσεις σε σχέση με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας.

Από τις δηλώσεις που έγιναν από τους Υπουργούς Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, συνάγεται αποτυχία να καταλήξουν οι εμπλεκόμενοι σε συμφωνία. Τόσο ο κ. Σκυλακάκης όσο και ο Κύπριος ομόλογος του Γ. Παπαναστασίου, δήλωσαν ότι η συζήτηση και η εργασία σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο συνεχίζεται. Ως είθισται, η σημερινή σύσκεψη χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πέραν του Κύπριου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη που αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση της, οι Υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου Θ. Σκυλακάκης και Γ. Παπαναστασίου, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μ.Κεραυνός, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της ελληνικής εταιρείας καθώς και εκπρόσωπος της γαλλικής Nexans, της εταιρείας που ανέλαβε να κατασκευάσει το καλώδιο.

Επίσης συμμετείχαν ο Γενικός και ο Βοηθός Εισαγγελέας της Κύπρου, Γιώργος Σαββίδης και Σάββας Αγγελίδης, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Κύπριου Προέδρου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο Διευθυντής του Γραφείου του Τύπου της κυπριακής Προεδρίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση