Δημόσια Υγεία: Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το σχέδιο για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 22:09 Δημόσια Υγεία: Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το σχέδιο για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα Τρίτη (10/09) σύσκεψης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την βελτίωση που απαιτεί η Δημόσια Υγεία.

Kατά την σύσκεψη συζητήθηκαν:

  • η υλοποίηση του προγράμματος για την δωρεάν τέλεση 37.500 απογευματινών χειρουργείων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: έμφαση θα δοθεί στους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αναμονή, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τη συστηματική μείωση των εκκρεμών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία παρακολουθείται πλέον μέσω της ενιαίας ψηφιακής λίστας χειρουργείων,
  • η πορεία εκτέλεσης των έργων αναβάθμισης τμημάτων επειγόντων περιστατικών και άλλων εγκαταστάσεων στις δομές του ΕΣΥ,
  • οι βέλτιστες πρακτικές για την υποδοχή και κατανομή περιστατικών, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών,
  • ο σχεδιασμός για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό,
  • η ψηφιοποίηση περισσότερων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας, ώστε να καταστεί πιο εύκολη η επικοινωνία των ασθενών με τους γιατρούς και
  • η αποτίμηση των επιδόσεων του ΕΚΑΒ και των αεροδιακομιδών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, μεταξύ των μέτρων για την μείωση του χρόνου αναμονής των πολιτών στα επείγοντα είναι να γίνουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εφημεριών.

Στο πλαίσιο αυτό θα προσληφθούν με 550 νέοι τραυματιοφορείς κυρίως στα μεγάλα νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εξετάζεται επίσης η συνεφημέρευση των νοσοκομείων είτε μέσω αλλαγών στις ομάδες εφημεριών είτε μέσω αύξηση του ωραρίου εργασίας. Στόχος είναι δουν βελτίωση οι πολίτες ως το Πάσχα.

Εξετάζεται επίσης η ενίσχυση των Επειγόντων με επιπλέον νοσηλευτές αλλά και η περαιτέρω ψηφιοποίηση μέσω της online διάγνωσης των απεικονιστικών εξετάσεων.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να αρχίσουν από τις αρχές του Νοεμβρίου, ει δυνατόν, τα 37.500 δωρεάν χειρουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, αύριο θα ανακοινωθούν οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση στο ΕΣΥ, νέων γενικών ιατρών και παθολόγων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση