Στα όρια τους οι εργαζόμενοι στο 23ο υποέργο φυσικού αερίου της ΕΦΑ Φθιώτιδας-Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 20:15 Στα όρια τους οι εργαζόμενοι στο 23ο υποέργο φυσικού αερίου της ΕΦΑ Φθιώτιδας-Ευρυτανίας

Παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες…

Από τους εργαζόμενους στο 23ο υποέργο του φυσικού αερίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας-Ευρυτανίας λάβαμε την παρακάτω επιστολή, όπου  περιγράφουν ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο.

Διαβάστε την επιστολή:

«Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,

Επικοινωνούμε μαζί σας, για να σας γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι (12 συνολικά σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία) στο 23ο υποέργο: "Αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες του έργου: "Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης" (ΟΠΣ 5011043) που εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Το συγκεκριμένο έργο είναι σε διαδικασία ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) - phasing, αλλά με Τροποποιητική Απόφαση ισχύουν: ο ενάριθμος και οι κωδικοί (ΣΑ, ΟΠΣ). Παρόλα αυτά, το προσωπικό παραμένει για τρεις μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο καθώς και ο τρέχον μήνας) απλήρωτο και χωρίς σαφή απάντηση για το χρονικό ορίζοντα καταβολής της μισθοδοσίας του. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τους αρμοδίους φορείς (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ΥΠΠΟ, Υπουργείο Οικονομικών) για το ποιος ευθύνεται ή πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.  Ενημερωνόμαστε μόνο ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.

Έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και ανοχής, οι λογαριασμοί τρέχουν και οι εργαζόμενοι είναι ουσιαστικά στον αέρα, οικονομικά και ψυχολογικά.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στη Στερεά Ελλάδα σε διαφορετικά υποέργα του εν λόγω έργου.

Ζητάμε την όποια παρέμβαση θα μπορούσε να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα ή ενημέρωση. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για όποιες διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση,

Οι εργαζόμενοι στο 23ο υποέργο του φυσικού αερίου»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση