MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Ανατροπή στη Γαλλία: Νίκη Μελανσόν, δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν!

Ανατροπή στη Γαλλία: Νίκη Μελανσόν, δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν!

Tο Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα κερδίσει από172 και 192 έδρες, το Ensembleαπό 150 έως 170 έδρες, και η Εθνική Συσπείρωση, στην τρίτη θέση, από132έως 152έδρες.

Με κομμένη την ανάσα όλη η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία. Στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) της Κυριακής (07.07.24), έκλεισαν οι κάλπες και τώρα τα βλέμματα στρέφονται στα επίσημα αποτελέσματα.

Η συμμετοχή στις εκλογές στη Γαλλία «σάρωσε». Έσπασε ρεκόρ 43 ετών, που σημαίνει πως η αποχή αναμένεται να είναι η μικρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

Από το 1981 είχε να καταγραφεί τέτοια μαζική προσέλευση στις κάλπες, με τους Γάλλους να ψηφίζουν με φόντο ένα κλίμα έντονης πολιτικής πόλωσης.

Η ανατροπή

Ανατροπή δείχνουν τα πρώτα επίσημα exit poll στη Γαλλία, με το κόμμα του Ζαν Λικ Μελανσόν να εμφανίζεται πρώτο χωρίς αυτοδυναμία, το Emsemble του Εμανουέλ Μακρόν δεύτερο και την ακροδεξιά Εθνική Συσπέιρωση της Μαρίν Λεπέν τρίτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Liberation, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Ipsos για λογαριασμό της France Télévisions, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα κερδίσει μεταξύ 172 και 192 εδρών. Με μια σχετική πλειοψηφία, η Αριστερά θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στην εξουσία τις επόμενες εβδομάδες.

Το Ensemble θα κερδίσει από 150 έως 170 έδρες, και η Εθνική Συσπείρωση, στην τρίτη θέση, μεταξύ 132 και 152 έδρες.