Παγκόσμιο σοκ από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ - Σκότωσαν ακαριαία τον δράστη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 11:30 Παγκόσμιο σοκ από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ - Σκότωσαν ακαριαία τον δράστη

Ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί αφτί από σφαίρα σε απόπειρα κατά της ζωής του στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Ενα άτομο από το κοινό έχασε τη ζωή του, καθώς μια από τις περίπου 7 με 8 σφαίρες που έριξε ο δράστης της επίθεσης τον βρήκαν στο κεφάλι, ενώ δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός, σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες (Secret Service). Πράκτορες ακαριαία εξουδετέρωσαν τον δράστη που αποπειράθηκε να σκοτώσε τον υποψήφιο Αμερικανό Πρόεδρο

Η επίθεση που οξύνει την ένταση στην ήδη τεταμένη προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, προκαλεί παγκόσμιο σοκ και την καταδίκη των ηγετών από άκρη σε άκρη του κόσμου.

Το περιστατικό ερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας, ανακοίνωσε το FBI στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το Γραφείο Ομοσπονδιακών Ερευνών των ΗΠΑ έχει αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό, εξήγησε στέλεχός του, ενώ πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος κατονομάστηκε από το FBI ως ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς από την Πενσιλβάνια.

Η στιγμή της επίθεσης στον Ντόναλντ Τραμπ

O 78χρονος Τραμπ μόλις είχε ξεκινήσει την ομιλία του όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Αμέσως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έπιασε το δεξί του αυτί, ενώ αίματα γέμισαν το πρόσωπό του. Στη συνέχεια κοίταξε το χέρι του και έπεσε στα γόνατα προτού μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας σπεύσουν γύρω του για να τον προστατεύσουν.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε όρθιος ξανά περίπου ένα λεπτό αργότερα, με το καπελάκι του με το σύνθημα «Make America Great Again» να έχει πέσει, ενώ ακούστηκε να λέει προς τους πράκτορες «περιμένετε, περιμένετε», προτού υψώσει τη γροθιά του καθώς τον οδηγούσαν σε ένα μαύρο SUV.

«Δέχθηκα μια σφαίρα η οποία διαπέρασε το πάνω τμήμα του δεξιού αφτιού μου», έγραψε λίγο αργότερα ο Τραμπ στο Truth Social. «Αιμορραγούσα πολύ».

Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν μετά την επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε σε ανακοίνωσή του: «Δεν υπάρχει θέση για αυτού του είδους τη βία στην Αμερική. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος και να την καταδικάσουμε».

Εξάλλου ο Μπάιντεν μίλησε με τον Τραμπ μετά την επίθεση, επεσήμανε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Κενά ασφαλείας στην προστασία του Τραμπ

Παράλληλα η επίθεση εναντίον του Τραμπ προκάλεσε ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο προστατεύεται ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεκλογικές του εμφανίσεις και έφερε στο φως ενδεχόμενα κενά ασφαλείας στη συγκέντρωση του Σαββάτου.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο 20χρονος που πυροβόλησε τον Τραμπ και έπεσε νεκρός από τα πυρά πράκτορα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση