Ένταση στις Βρυξέλλες: Ευρωβουλευτής από τη Ρουμανία πήγε με φίμωτρο και ζητούσε παπά να τους διαβάσει

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 15:03 Ένταση στις Βρυξέλλες: Ευρωβουλευτής από τη Ρουμανία πήγε με φίμωτρο και ζητούσε παπά να τους διαβάσει

Γνωστή στη Ρουμανία για τη στάση της κατά της μετανάστευσης και του εμβολίου, καθώς και για την ανατρεπτική της συμπεριφορά στο νομοθετικό σώμα του Βουκουρεστίου, η Șoșoacă έγινε για άλλη μια φορά πρωτοσέλιδο με την ασυνήθιστη πρότασή της.

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, η ακροδεξιά ευρωβουλευτής Diana Șoșoacă πρότεινε να προσκληθεί ένας ιερέας για να διαβάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους «διαβόλους». Η Șoșoacă, η εκκεντρική ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος «S.O.S. Romania Party» της Ρουμανίας, εξελέγη πρόσφατα για την πρώτη της θητεία ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την πρώτη ημέρα της παρουσίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Șoșoacă φόρεσε μια παραδοσιακή ρουμανική λαϊκή φορεσιά, κάνοντας μια τολμηρή πολιτιστική δήλωση. Ισχυρίστηκε ότι έφερε μύρο και «την εικόνα του Αγίου Παρασκευά» στο κτίριο, υποστηρίζοντας ότι «αμέσως η στάση όλων άλλαξε».

Η Șoșoacă αφηγήθηκε επίσης μια ανταλλαγή απόψεων με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι η Metsola έμεινε έκπληκτη μόλις την είδε. Σύμφωνα με την Șoșoacă, η συμπεριφορά της Metsola άλλαξε δραματικά κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Αυτή η τελευταία ενέργεια της Șoșoacă συνάδει με την προηγούμενη συμπεριφορά και ρητορική της, που συχνά έχουν προκαλέσει αντιπαραθέσεις και συζητήσεις τόσο στη Ρουμανία όσο και τώρα στην ευρύτερη ευρωπαϊκή σκηνή. Η έκκλησή της για θρησκευτικό καθαρισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντανακλά τις ριζοσπαστικές της απόψεις και συνεχίζει να αμφισβητεί τους κανόνες και τις διαδικασίες του νομοθετικού σώματος.

πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση