Νεκροί οι δύο πιλότοι που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση των Rafale στη Γαλλία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 10:22 Νεκροί οι δύο πιλότοι που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση των Rafale στη Γαλλία

Ο τρίτος πιλότος εκτινάχθηκε πριν από τη σύγκρουση και εντοπίστηκε σώος χωρίς να έχει τραυματιστεί.

Δύο γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα πάνω από τα ανατολικά της χώρας την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πιλότοι ενώ ένας ακόμα κατάφερε να σωθεί, δήλωσαν Γάλλοι αξιωματούχοι.

Το πρακτορείο AFP αναφέρει ότι τα αεροσκάφη συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης. Ο ένας από τους πιλότους εκτινάχθηκε πριν από τη σύγκρουση και εντοπίστηκε σώος χωρίς να έχει τραυματιστεί.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσδιόρισε τους νεκρούς στο αεροπορικό δυστύχημα με τα Rafale, ως τον σμηναγό Sebastien Mabire και τον υπολοχαγό Matthis Laurens.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ένας από τους δύο ήταν εκπαιδευόμενος και ο άλλος πιλότος. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu δήλωσε στο X ότι ο άλλος πιλότος επέζησε.

Τα αεροσκάφη είχαν βάση τη στρατιωτική εγκατάσταση Saint-Dizier στη βορειοανατολική Γαλλία.

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση