Μάθιου Πέρι: Συλλήψεις για τον θάνατο του ηθοποιού από υπερβολική δόση – Ένας γιατρός ανάμεσά τους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 18:13 Μάθιου Πέρι: Συλλήψεις για τον θάνατο του ηθοποιού από υπερβολική δόση – Ένας γιατρός ανάμεσά τους

Στην σύλληψη ενός γιατρού και εμπόρων ναρκωτικών προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2025 οι αρχές στη Νότια Καλιφόρνια, σε σχέση με τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση.

Σύμφωνα με το TMZ, πολλάπλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας και έχουν κατασχέσει υπολογιστές, τηλέφωνα και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να προσδιορίσουν ποιος προμήθευσε τον Μάθιου Πέρι με την κεταμίνη που τον έκανε να χάσει τις αισθήσεις του τον περασμένο Οκτώβριο και να πνιγεί στο τζακούζι του.

Tουλάχιστον ένας γιατρός έχει συλληφθεί, μαζί με αρκετούς εμπόρους που βοήθησαν στη διοργάνωση και την παράδοση κεταμίνης στον 54χρονο ηθοποιό.  Ο 54χρονος ηθοποιός βρέθηκε μπρούμυτα στο θερμαινόμενο άκρο μιας πισίνας στο σπίτι του στο Pacific Palisades στις 28 Οκτωβρίου 2023. Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες απέδωσε τον θάνατό του στις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης, ενός αναισθητικού με ψυχεδελικές ιδιότητες.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δήλωσε τον Μάιο ότι συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές για να διερευνήσει την πηγή της κεταμίνης που είχε καταναλώσει ο Πέρι. Η κεταμίνη είναι ένα δημοφιλές ναρκωτικό για πάρτι εδώ και δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια, έχει δείξει υποσχέσεις ως εναλλακτική θεραπεία για την κατάθλιψη. Ένας αυξανόμενος αριθμός κλινικών την προσφέρει ως έγχυση ή ένεση για μια ευρεία ποικιλία προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ο Μάθιου Πέρι είχε υποβληθεί σε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά η τελευταία συνεδρία του πραγματοποιήθηκε περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του. Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι η κεταμίνη στον οργανισμό του 54χρονου ηθοποιού «δεν θα μπορούσε να προέρχεται από αυτή τη θεραπεία έγχυσης», δεδομένου του σύντομου χρόνου ημιζωής της.

Τα επίπεδα κεταμίνης στον οργανισμό του ήταν υψηλά – ισοδύναμα με την ποσότητα που χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Ο ιατροδικαστής έκρινε τελικά ότι ο θάνατός του ήταν ατύχημα. Στους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό περιλαμβάνονταν ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και η επίδραση της βουπρενορφίνης, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών.

Ο Πέρι, γνωστός από τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στα «Φιλαράκια», είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του με τον εθισμό στα οπιοειδή και τον αλκοολισμό, τους οποίους κατέγραψε στα απομνημονεύματά του του 2022, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing». Αλλά κατά τη στιγμή του θανάτου του, ήταν καθαρός για 19 μήνες, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις διωκτικές αρχές να ερευνούν -και σε ορισμένες περιπτώσεις να απαγγέλλουν κατηγορίες- τους ανθρώπους που προμήθευαν τα ναρκωτικά που προκάλεσαν ένα θάνατο υψηλού προφίλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση