"Θανάση πεθαίνω" - Το τελευταίο ανατριχιαστικό μήνυμα που έστειλε η Ντέμη Γεωργίου σε φίλο της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 09:46 "Θανάση πεθαίνω" - Το τελευταίο ανατριχιαστικό μήνυμα που έστειλε η Ντέμη Γεωργίου σε φίλο της

Οι τελευταίες στιγμές της Ντέμης Γεωργίου - Πότε κατάλαβε η σύντροφός της πως είναι σοβαρή η κατάσταση -  "Όλοι λευκά" στην κηδεία που θα γίνει την Πέμπτη (25/7)

Μουδιασμένοι και σοκαρισμένοι είναι ακόμα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί της πρώην παίκτριας του Masterchef, Ντέμης Γεωργίου, μετά την είδηση του θανάτου της από σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη.

H 39χρονη σεφ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, από την Πάρο όπου εργαζόταν σε εστιατόριο και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. Δεν κατάφερε όμως να κρατηθεί στη ζωή.

Μάλιστα, φαίνεται πως είχε καταλάβει ότι δεν μπορούσε να επανέλθει και έστειλε ένα μήνυμα στον καλό της φίλο, Θανάση Καραχάλιο, λέγοντάς του "πεθαίνω".

Ο ίδιος, ο οποίος θα ήταν και ένας από τους κουμπάρους της στον προγραμματισμένο γάμο της με τη σύντροφό της τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, μίλησε στην εκπομπή Summer’s Cool, για τις τελευταίες της στιγμές.

"Είδα την Ντέμη έτσι όπως κανείς δεν θα ήθελε να την δει. Ένα μήνυμα ''Θανάση πεθαίνω'', είναι κάτι που ανατριχιάζει, που δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις. Λες ''Ντέμη, μου κάνεις πλάκα;''. Γιατί η Ντέμη αυτό ήταν, έκανε πλάκες.

Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι γίνεται, μόνο όταν είδαμε αυτό που δεν έπρεπε να δούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καραχάλιος.

Οι τελευταίες της στιγμές

"Το ζήσαμε από πολύ κοντά όλο αυτό το γεγονός. Η Ντέμη είχε συμπτώματα κόπωσης τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες, δεν ένιωθε τα άκρα της, είχε μουδιάσματα, αρκετές ενοχλήσεις, ωστόσο διαγνώστηκε με γαστρεντερίτιδα οπότε η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε ήταν για γαστρεντερίτιδα", λέει από την πλευρά της, η στενή της φίλη, Αντριάννα Μανέτα μιλώντας στο Μega.

"Αισθανόταν αρκετή δυσφορία και δεν πήγαινε στο εστιατόριο. Το Σάββατο το βράδυ κατάλαβαν ότι είχε κάτι πολύ πιο σοβαρό γιατί άρχισε να ενημερώνει εμάς, τους πιο οικείους της, ότι αν κλείσει τα μάτια της θα ''φύγει'', αυτά ήταν τα τελευταία της μηνύματα.

Εκεί κατάλαβε και η συνέταιρος της και σύντροφό της ότι συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Έκλεισε το μαγαζί νωρίτερα, όταν την βρήκε στο σπίτι την βρήκε ήδη σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν ήταν ζωντανή. Χάθηκε πάρα πολύς χρόνος, ήρθε το ΕΚΑΒ την επανέφερε στη ζωή, την πήγαν στο Κέντρο Υγείας το Σάββατο το βράδυ, δεν υπήρχε ελικόπτερο κανένα.

Τη φέρανε στην Αθήνα την Κυριακή το πρωί αλλά πλέον η κοπέλα είχε ήδη υποστεί σηπτικό σοκ, ήταν ήδη σε κωματώδη κατάσταση και από τις πρώτες εξετάσεις που έκαναν από το Κρατικό Νίκαιας είδαν ότι δεν είχε και τα όργανά της, είχαν μολυνθεί όλα, ήταν σε μια πολύ τραγική κατάσταση, δεν μας έδωσαν καμία ελπίδα".

"Τη Δευτέρα είχε κλείσει να κάνει αναλυτικές εξετάσεις αλλά δεν πρόλαβε", λέει η στενή της φίλη.

Όλοι λευκά στην κηδεία, λεφτά για τα αδέσποτα

Η κηδεία της πρώην παίκτριας του Masterchef θα γίνει την Πέμπτη (25/7) στις 12.00 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με ανάρτηση των φίλων της μέσα από τα social media, η επιθυμία της Ντέμης ήταν να είναι όλοι εκεί ντυμένοι στα λευκά. "Αντί για στέφανα, η Ντέμη θα ήθελε να κάνετε μια δωρεά στα αδέσποτα ζώα της Πάρου.

Ας προσευχηθούμε για την ψυχή της όλοι μαζί", αναφέρουν στο βίντεο οι στενοί της φίλοι, λίγες ώρες μετά τον θάνατό της.

@archi43718 Πέμπτη 25, Ιουλίου και ώρα 12 στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών θα Τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία της Δήμητρας Γεωργίου #foryoupage #foryou #fyp #love #funeral @Demmy P. Georgiou @miougatopoulos @ΣΚ@ΣΚΑΪ TVN@ANT1e@Mega TVt@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@OPENTVGRn@Andriana Manettar@ertofficialR@ERT NEWSl@AlfaTV πρωτότυπος ήχος - Archi Άρτζι

Τι είναι η βακτηριακή λοίμωξη από την οποία κατέληξε η Ντέμη Γεωργίου

Η Ντέμη Γεωργίου κατέληξε από πολυοργανική καταπληξία (πολυοργανική ανεπάρκεια) αποτέλεσμα μιας βακτηριακής λοίμωξης που της προκάλεσε σηψαιμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή της ήταν πολύπλοκη, καθώς μεταξύ άλλων παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση σε πολλά συστήματα του οργανισμού της, μεταξύ αυτών, στον εγκέφαλο και το πάγκρεας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί ποιο ακριβώς ήταν το βακτήριο της προκάλεσε τη λοίμωξη, που οδήγησε σε σηψαιμία και πολυοργανική κατάρρευση.

Που οφείλεται η βακτηριακή μόλυνση

Οποιοσδήποτε άνθρωπος σε οποιαδήποτε ηλιακή ομάδα μπορεί να πάθει κάποια βακτηριακή λοίμωξη. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης.

Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Κατανάλωση αυγού ή κρέατος ωμού ή μισοψημένου
  • Γενετική προδιάθεση για εκδήλωση βακτηριακής λοίμωξης
  • Κατανάλωση ληγμένων τροφών ή και τροφών που έχουν μείνει πάνω από 2 μέρες αποθηκευμένες
  • Υποσιτισμός
  • Χρόνιες ασθένειες
  • Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
  • Μη σωστή καθαριότητα των χεριών (π.χ. μετά την τουαλέτα)
  • Άγγιγμα με τα χέρια περιττωμάτων από κατοικίδια, ωμά φρούτα και λαχανικά που μπορεί να είναι μολυσμένα από βακτήρια

Τα συμπτώματα που παρουσιάζει μια βακτηριακή λοίμωξη

  • Έκκριση στην περιοχή της κοιλιάς
  • Πρήξιμο στην περιοχή που έχει πληγεί
  • Ερυθρότητα στην περιοχή που έχει πληγεί
  • Πόνος στην περιοχή που έχει πληγεί

Υψηλός πυρετός, ρίγη, ταχύπνοια, ταχυκαρδία, μη καλή επαφή με το περιβάλλον, εμετός.

Διάγνωση για τη βακτηριακή λοίμωξη

Για τη διάγνωση μιας βακτηριακής λοίμωξης ο ασθενής υποβάλλεται σε αιματολογικό ή και απεικονιστικό έλεγχο. Η συνεχής παρακολούθηση από τον θεράποντα ιατρό είναι υποχρεωτική.

Η βακτηριακή λοίμωξη αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή που βασίζεται κυρίως στα αντιβιοτικά.

Σηπτικό σοκ εμφανίζεται όταν υπάρχει υπόταση και ανεπαρκής ροή αίματος στα όργανα, ως το αποτέλεσμα σήψης (παρουσίας παθογόνων στο αίμα). Οι οργανισμοί που συχνότερα ευθύνονται για το σηπτικό σοκ είναι αρνητικά ή θετικά κατά gram βακτήρια, αλλά και μύκητες ή άλλοι οργανισμοί.

Το σηπτικό σοκ αποτελεί στάδιο του συνδρόμου συστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης (SIRS).

Το καρδιαγγειακό σύστημα αδυνατεί να εξασφαλίσει επαρκή ροή αίματος και οξυγόνου στα όργανα και δεν μπορεί να υποστηρίξει τις μεταβολικές απαιτήσεις της κυτταρικής λειτουργίας.

Η κατάσταση της καταπληξίας συναντάται συχνά σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, είναι απειλητική για τη ζωή και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο του ασθενούς.

Το σηπτικό σοκ μπορεί να εξελιχθεί σε σύνδρομο δυσλειτουργίας πολλαπλών οργάνων και αποτελεί την πιο συνήθη αιτία θανάτου σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως συνέβη και στην περίπτωση της 39χρονης Ντέμης Γεωργίου.

Πηγή: thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση