Οι αρχαίοι Έλληνες σέρβιραν cheesecake στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 16:48 Οι αρχαίοι Έλληνες σέρβιραν cheesecake στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων

Το πρώτο πιάτο χρονολογείται από το 2.000 π.Χ.

Το cheesecake στις μέρες μας θεωρείται ένοχη απόλαυση, αλλά στην αρχαία Ελλάδα το σέρβιραν στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, πιστεύοντας ότι είχε θετικές και όχι παχυντικές επιπτώσεις.

Ο ιστότοπος Greek Reporter έγραψε ότι το συγκεκριμένο γλυκό χρονολογείται από το 2.000 π.Χ., καθώς αρχαιολόγοι εντόπισαν στη Σάμο καλούπια τυριού, που προορίζονταν για αυτό το πιάτο.

Υπάρχουν, λοιπόν, ενδείξεις ότι οι αρχαίοι Έλληνες σέρβιραν στους αθλητές cheesecake κατά τη διάρκεια των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 776 π.Χ., πιστεύοντας ότι παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός, για να αποδώσει σωστά.

Αυτή η πρακτική φέρεται να εφαρμοζόταν μέχρι τα μισά του 5ου αιώνα π.Χ. και έκτοτε να σταμάτησε, γιατί οι αθλητές στους Ολυμπιακούς έγιναν περισσότερο επαγγελματίες και ξεκίνησαν αυστηρές δίαιτες. Ενδεικτικά, απέφευγαν να πίνουν παγωμένο νερό και κατανάλωναν κρασί συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα.

Επίσης, ορισμένοι που αγωνίζονταν σε πάλη, παγκράτιο ή πυγμαχία έτρωγαν αποκλειστικά κρέας, θεωρώντας ότι η απόδοση θα εξαρτιόταν από το είδος τροφής που θα κατανάλωναν.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση