Πεινασμένα γουρουνάκια "εισβάλουν" σε βάρκα με τουρίστες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 11:45 Πεινασμένα γουρουνάκια "εισβάλουν" σε βάρκα με τουρίστες

Ένα βίντεο στο TikTok δείχνει κοπάδι από μαύρους χοίρους σε παραλία ελληνικού νησιού να ανεβαίνει σε βάρκα με τουρίστες.

Ο λόγος για το νησάκι Άτοκος (Pig island), το οποίο εντάσσεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και ανήκει διοικητικά στην Ιθάκη.

Είναι επίσης μέλος της οικογένειας του δικτύου Natura 2000 διότι μπορεί να είναι ακατοίκητο από ανθρώπους, αλλά είναι το «σπίτι» σπάνιας θαλάσσιας χλωρίδας. Και όχι μόνο.

Το νησί Άτοκος ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου, τα μέλη της οποίας διοργανώνουν μια φορά το χρόνο ένα τραπέζι στην παραλία που ονομάζεται «One House Bay». Στην παραλία αυτή βρίσκεται και το μόνο κτίσμα του νησιού, ένα μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε εκεί μια αγέλη από μαύρα γουρουνάκια που έχουν γίνει η απόλυτη ατραξιόν. Τα συγκεκριμένα λατρεύουν τη θάλασσα και δεν χάνουν ευκαιρία για βουτιές.

Αν τύχει να βρεθείτε εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε μαζί τους -πάντα από απόσταση- στα καταγάλανα νερά, κάτι που πραγματικά είναι μοναδική εμπειρία.

Δείτε το βίντεο:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση