Δύο Λαμιώτες πίσω από τη ΜΕΘ Παίδων Λάρισας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 08:57 Δύο Λαμιώτες πίσω από τη ΜΕΘ Παίδων Λάρισας

Έξι κλίνες η αρχική δυναμικότητα της Μονάδας στο Πανεπιστημιακό, ενώ χρειάστηκε να γίνουν πέντε διορισμοί ιατρών…

Ένα όνειρο και απαίτηση χρόνων στη Θεσσαλία έγινε πραγματικότητα την περασμένη Δευτέρα 19 Αυγούστου με την επίσημη λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς σύμφωνα με το Λαμιώτη Διοικητή του, Δημήτρη Κατσικονούρη ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα εφημεριών του ΠΓΝΛ.

Η κατασκευή της ΜΕΘ Παίδων ξεκίνησε στις 12 Δεκεμβρίου 2023 και κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ χάρη στην άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, επίσης Λαμιώτη, Φώτη Σερέτη με τη Διοίκηση και τους ανθρώπους του ΠΓΝΛ, που αξιοποίησαν την χορηγία της Οικ. Ξενοφώντα Καντώνια - COSMOS ALUMINIUM.

Το ότι μια τόσο πολύτιμη μονάδα λειτουργεί δίπλα μας, μόνο χαρά μπορεί να μας δημιουργεί. Άραγε γιατί οι Θεσσαλοί στο άκουσμα ότι σε λίγο καιρό θα λειτουργεί στη Λαμία μια πρότυπη Ογκολογική Μονάδα, ξεκίνησαν ανένδοτο αγώνα να τη μεταφέρουν στη Λάρισα;

Βασική τους αιτιολόγηση για να μη γίνει στη Λαμία, ήταν μάλιστα ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Όπως διαβάζουμε όμως σε επίσημη ανακοίνωση για τη λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΛ, η 5η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισαν 18 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ προχώρησαν σε τέσσερις νέους διορισμούς ιατρών (!) και σύντομα αναμένεται ένας ακόμη.

Ας το έχουν λοιπόν στο μυαλό τους αυτό και να μην κάνουν σαν κακομαθημένα παιδιά, καθώς για αρκετό καιρό η Θεσσαλία αναπτυσσόταν σε βάρος της Στερεάς Ελλάδας.

Πολλά συγχαρητήρια στον κ. Σερέτη και στον κ. Κατσικονούρη για τη ΜΕΘ Παίδων Λάρισας και περιμένουμε περίπου σε ένα χρόνο και κάτι, τη λειτουργία της νέας Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση