Σπερχειάδα: Απόψε η 2η Γιορτή Κοκορετσιού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 07:48 Σπερχειάδα: Απόψε η 2η Γιορτή Κοκορετσιού

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 9:00' το βράδυ στην κεντρική πλατεία Αθανασίου Ακρίδα.

Η 2η Γιορτή Κοκορετσιού έρχεται για να γεμίσει την πόλη της Σπερχειάδας παράδοση, μυρωδιές, γεύσεις και φυσικά κέφι και χορό!

Μια διοργάνωση του Δήμου Μακρακώμης με την υποστήριξη της Κοινότητας Σπερχειάδας και των Συλλόγων της.

Η Σπερχειάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το παραδοσιακό κοκορέτσι, ένα έδεσμα συνδυασμένο με την κοινωνική ζωή της κωμόπολης, ένα έδεσμα που ξυπνά μνήμες στους παλαιότερους και δημιουργεί αναμνήσεις στους νεότερους.

Μία δραχμή ήταν αρκετή στην δεκαετία του ’60 για τους κατοίκους της πόλης, ώστε να απολαύσουν ένα κομμάτι από το λαχταριστό αυτό έδεσμα.

Μετά τις καλοκαιρινές κυριακάτικες εκδρομές στην εξοχή, οι Σπερχειαδίτες, συνήθιζαν να απολαμβάνουν ζεστό και πεντανόστιμο κοκορέτσι,  που με αγάπη και μεράκι, ετοίμαζαν για εκείνους, τα δύο καφενεία που υπήρχαν τότε στην κωμόπολη.

Το κοκορέτσι για την Σπερχειάδα δεν είναι απλά ένα έδεσμα, είναι φίλοι, είναι διασκέδαση, είναι παρέα, είναι γλέντι, εξού και το παρατσούκλι «Κοκορετσάδες».

Τιμάμε λοιπόν το παρατσούκλι μας και σας καλούμε όλους το Σάββατο 29 Ιουνίου πλησίον της Κεντρικής Πλατείας Σπερχειάδας από τις 18:00 για να ψήσουμε το γίγας κοκορέτσι 140μ. και φυσικά να το απολαύσουμε διασκεδάζοντας μέχρι το πρωί με ζωντανή μουσική!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση