Movimentos: Ζήσαμε τη μαγεία της Ανδαλουσίας στους πρόποδες της Οίτης! Ελάτε και απόψε Κυριακή να “ταξιδέψουμε” και πάλι ως εκεί! (Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Αυγούστου 2024 12:48 Movimentos: Ζήσαμε τη μαγεία της Ανδαλουσίας στους πρόποδες της Οίτης! Ελάτε και απόψε Κυριακή να “ταξιδέψουμε” και πάλι ως εκεί! (Βίντεο)

Το βράδυ του Σαββάτου 3 Αυγούστου 2024, στον Τόπο Τεχνών “Χώρα”, στα Λελέικα Υπάτης, “ταξιδέψαμε” ως την Ανδαλουσία σε μια μοναδική βραδιά φλαμένκο μέσα από το MOVIMENTOS, την πλατφόρμα του 18ου Φεστιβάλ Οίτης και τη σύμπραξή του με το Hola Flamenco Festival της Yota Baron.

Οι πρόποδες της Οίτης γέμισαν με την μαγεία της Ανδαλουσίας! Η ατμόσφαιρα πλημμύρισε με την ένταση και το πάθος του φλαμένκο μεταφέροντάς μας στους δρόμους της Ισπανίας, με καλλιτέχνες που ήρθαν ειδικά για το Movimentos από την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, μέσα από εκρηκτικές χορογραφίες και μελωδίες που μίλησαν στην καρδιά μας.

Η βραδιά ξεκίνησε με το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου του Βαγγέλη Κώτσου να καλωσορίζει το φλαμένκο σχήμα και ακολούθησε η σύμπραξη των δύο σχημάτων η οποία κατέληξε σε μια ξεχωριστή σύνθεση πολιτισμών και ηχοχρωμάτων. Οι πολυφωνικές μελωδίες της Ηπείρου έδεσαν άρτια με τον δυναμισμό του φλαμένκο, προσφέροντας στο κοινό μια εμπειρία ανεπανάληπτη.

Στη συνέχεια, το κοινό απόλαυσε την παράσταση του Hola Flamenco. Οι χορεύτριες Francesca Grima, Θέτις Μισίου και Μαρίζα Ρίζου καθήλωσαν το κοινό με την ενέργεια και την έκφρασή τους, ενώ ο τραγουδιστής Esteban Murillo, με τη βαθιά και μελωδική φωνή του, πρόσθεσε ένα μοναδικό συναίσθημα στην παράσταση. Η υπέροχη, γεμάτη πάθος φωνή της Yota Baron μάς συγκίνησε και μάς μάγεψε. O Σταύρος Πρεσσής στην κιθάρα και ο Andreij Vuyicic στα κρουστά, σε έναν απόλυτο “διάλογο” με τις χορεύτριες, δημιούργησαν μια παράσταση με αυθεντικότητα και ζωντάνια.

Σήμερα Κυριακή, η Μαγεία Συνεχίζεται…

Μην χάσετε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία σήμερα Κυριακή, με ώρα έναρξης στις 21:30, και αφήστε τη μαγεία της Ανδαλουσίας να σας ταξιδέψει για μια ακόμη νύχτα…

Α ΜΕΡΟΣ

Επιδείξεις τμημάτων χορού κ τραγουδιού από τα σεμινάρια με τη Francesca Grima, τον Andreij Vuyicic και τον Esteban Murillo

Β ΜΈΡΟΣ

Solo Flamenco:

Χορός: Francesca Grima, Θέτις Μισίου, Μαρίζα Ρίζου

Τραγούδι: Yota Baron

Κιθάρα: Σταύρος Πρεσσης

Κρουστά: Andreij Vuyicic

Μια μικρή γεύση από την παράσταση του Σαββάτου ακολουθεί στο παρακάτω βίντεο:

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 3 ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:

ANDREIJ VUJICIC / PALMAS POR BULERIAS FESTERAS (CLAPPING) / ALL LEVELS – Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 – Περισσότερα εδώ

ANDREIJ VUJICIC / CONTRA TIEMPOS (CLAPPING) / ALL LEVELS – Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 – Περισσότερα εδώ
 
FRANCESCA GRIMA / FIESTA POR BULERIAS (DANCE) / ALL LEVELS – Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Αυγούστου 2024  Περισσότερα εδώ
 
FRANCESCA GRIMA / GUAJIRAS CON ABANICO (DANCE) / MEDIUM-ADVANCED – Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Αυγούστου 2024  Περισσότερα εδώ
 
ESTEBAN MURILLO / CANTE POR TANGOS (SINGING) / ALL LEVELS – Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 – Περισσότερα εδώ
 
GIORGOS CHRISTODOULAKIS / THE HISTORY OF FLAMENCO / OPEN TO ALL – Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 – Περισσότερα εδώ

 

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις παραστάσεις και τα εργαστήρια του Movimentos στη σελίδα του Φεστιβάλ Οίτης εδώ.

 

Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις του 18ου Φεστιβάλ Οίτης στην επίσημη ιστοσελίδα του στο:  www.xwra.gr

Πληροφορίες:
Τηλεφωνικά στα: 22310 51075 & 6936994980

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση