Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Εύβοιας έρχεται στη Σκύρο στις 30 & 31 Αυγούστου!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 15:37 Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Εύβοιας έρχεται στη Σκύρο στις 30 & 31 Αυγούστου!

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Εύβοιας | Euboea International Short Film Festival είναι γεγονός!

Ο Δήμος Σκύρου και η Ναυτική Εταιρεία Skyros Shipping Co έχουν τη χαρά να συνδιοργανώσουν μία πολιτιστική δράση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΘΕΣΜΟ, κυρίως όμως τοποθετεί ΤΗ ΣΚΥΡΟ με έμφαση στο πολιτιστικό χάρτη του Ελληνικού καλοκαιριού!!!

Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να τονώσει την κινηματογραφική κουλτούρα των κατοίκων της Εύβοιας και της Σκύρου ειδικότερα, αλλά και να δημιουργήσει έναν πόλο έλξης για το σινεφίλ κοινό ανά την Ελλάδα! Ταυτόχρονα, επιδιώκει να προβάλει τη Σκύρο ως προορισμό κινηματογράφησης, να την γνωρίσουν δηλαδή και να την επιλέξουν δημιουργοί που αναζητούν πρωτότυπες τοποθεσίες για να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα των ταινιών τους.

Την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Αυγούστου, στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σκύρου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε 20 κινηματογραφικές ταινίες και animation μικρού μήκους από σημαντικούς δημιουργούς απ’ όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, το Σάββατο 31.08 από τις 11:00 ως τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί το εξαιρετικά ενδιαφέρον εργαστήριο “Οπτικοακουστικοί Πειραματισμοί”, για τα παιδιά του νησιού, αλλά και αυτά που μας επισκέπτονται στις διακοπές τους.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με τις επίσημες βραβεύσεις και μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση από τους Alef, με την Μαριάννα Γκέκα στο τραγούδι.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.euboeaisff.com
 
(Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν και η «Satonella» του Κώστα Γάκη, μια συμπαραγωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του ΟΠΑΣΤΕ και της Belle Arte Lamia! Περισσότερα εδώ)
 
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση