80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης 1944-2024

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 13:20 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης 1944-2024

Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ηρωδίωνος και εκδήλωση μνήμης σήμερα Παρασκευή (30/8) στην Υπάτη.

Μετά την τελετή των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ηρωδίωνος, την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024, ώρα 19.00 στην Υπάτη, υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κκ Συμεών, το οποίο αποτελεί δωρεά της οικογένειας Αλέξανδρου Σακκά, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας, εκδήλωση στην μνήμη του Αλέξανδρου Βασ. Σακκά, την οποία παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας.

Θα μιλήσουν :

Γεράσιμος Ι. Βασιλείου, Γεν. Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Αινιάνων Υπάτης  με θέμα : «Άγιος Ηρωδίων, Επίσκοπος Νέων Πατρών-Υπάτης»
Δημήτριος Ι. Κυρίτσης, Δρ. Ιστορίας με θέμα : «Ο Ναός του Αγίου Ηρωδίωνα στην Υπάτη – η καταστροφή του από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής»
Ελένη Αποκορίτη-Φωτιάδη, Πρόεδρος Συνδέσμου Υπαταίων και Φίλων της Υπάτης «Ο Άγιος Ηρωδίων» με θέμα : «Αλέκος Σακκάς, ο άοκνος συνοδοιπόρος του Συλλόγου μας».

Θα διαβαστεί το αυτογραφικό κείμενο του Αλέξανδρου Σακκά «Η θυσία ενός Υπαταίου πατριώτη πατέρα» που αναφέρεται στα τραγικά γεγονότα της εκτέλεσης των 16 Υπαταίων αγωνιστών, στα ερείπια της Γέφυρας και στα Καστέλια Δωρίδας, ως αντίποινα για την ανατίναξή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση