Λαμία: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την έκθεση "Καθένας το ταξίδι του"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 17:57 Λαμία: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την έκθεση "Καθένας το ταξίδι του"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Καθένας το ταξίδι του…” του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμένων Βούρλων “Νεανικός Παλμός”, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας το απόγευμα της Τετάρτης (4/9).

Η έκθεση αναδεικνύει το δημιουργικό έργο της Φωτογραφικής Ομάδας του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου φωτογράφου και καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Κεμπέρ της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Βεντέρ, ο οποίος ζει μόνιμα στο Καινούριο.

Το θέμα της έκθεσης, “Καθένας το ταξίδι του…”, τέθηκε από τον Ζαν-Νοέλ Βεντέρ και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες φωτογράφους, που κλήθηκαν να ανακαλύψουν και να αποτυπώσουν το προσωπικό τους ταξίδι, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Όπως μάς είπε και ο ίδιος ο Ζαν-Νοέλ Βεντέρ “ήταν μια ανθρώπινη περιπέτεια” ενώ στον κατάλογο της έκθεσης σημειώνει:

«Το θέμα έθεσε ερωτήματα από την αρχή. Όλοι βρεθήκαμε κάπως χαμένοι, προσπαθώντας να εκφράσουμε το προσωπικό μας εσωτερικό ταξίδι μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας. Όμως, μέσα από την αβεβαιότητα και τους δισταγμούς, προέκυψαν δημιουργίες γεμάτες ευαισθησία και θάρρος».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μεγάλης κλίμακας, συνοδευόμενα από κείμενα που επέλεξαν οι συμμετέχοντες φωτογράφοι που αποτυπώνουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.  Αυτή η διακειμενικότητα χαρίζει ένα ιδιαίτερο βάθος στις εικόνες, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες.

Οι επισκέπτες αλλά και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων που κατέκλυσαν την Πινακοθήκη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους καλλιτέχνες και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που παρουσιάστηκαν. 

Η έκθεση θα παραμείνει στη Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Δείτε βίντεο:

Ταυτότητα Έκθεσης:

Χώρος:

Δημοτική Πινακοθήκη της Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος»

Αινιάνων 6, Λαμία, τηλ 22310 50534

Διάρκεια: 

2 έως 30 Σεπτεμβρίου

Ωράριο:

Δευτ. έως Παρ. 09:00-14:00 και Τετ. 19:00-21:00

Εγκαίνια: 

4 Σεπτεμβρίου 19:00-21:00

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Λαμιέων και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ)

Δείτε φωτογραφίες από την Έκθεση Φωτογραφίας “Καθένας το ταξίδι του…”

 

lr-1

lr-2

lr2-1

lr-3

lr-4

lr-5

lr-6

lr-7

lr-8

lr-9

lr-10

lr-11

lr-12

lr-13

lr-14

lr-15

lr-16

lr-17

lr-18

lr-19

lr-20

lr-21

lr-22

lr-23

lr-24

lr-25

lr-26

lr-27

lr-28

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση