Θερμοπύλια 2024: Στο Δημοτικό Θέατρο η αποψινή μουσική εκδήλωση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 15:57 Θερμοπύλια 2024: Στο Δημοτικό Θέατρο η αποψινή μουσική εκδήλωση

Διακοπή παράστασης «Ικέτιδες», λόγω βροχής.

Ο Δήμος Λαμιέων ενημερώνει ότι λόγω καιρού, η μουσική εκδήλωση για την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

8:00 μ.μ.  Μουσική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

              Εισήγηση του Γιώργου Τσομή, καθηγητή του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, του Δημοκρίτειου  Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα: «Ο ρόλος της μουσικής στην καθημερινότητα και στην παιδεία των αρχαίων Ελλήνων»

8:30 μ.μ.  Βράβευση της Γιώτας Βέη, για την 50ετή προσφορά της στο παραδοσιακό τραγούδι και τη διάδοσή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετοχή της στη συναυλία που ακολουθεί.

8:40  μ.μ.  Συναυλία με θέμα: «Η αρχαία λύρα στον χρόνο και τον χώρο. Ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θράκη»

           Ο Θανάσης Κλεώπας μαζί με τριμελές μουσικό σχήμα και μία χορεύτρια, μας μυούν στην αρχαία λύρα από τους Ορφικούς ύμνους έως το σήμερα. Η σύνδεση με  τους αρχαίους μας προγόνους, μέσω της μουσικής είναι συγκινητική, δημιουργώντας μία υποβλητική ατμόσφαιρα καθώς οι νότες γλυκαίνουν τον εσωτερικό μας κόσμο. Στην πορεία προστίθενται κι άλλα μουσικά όργανα συνδυάζοντας την αρχαία λύρα με την παράδοση. Ο ρυθμός ανεβαίνει σταδιακά μυώντας το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη ως τη Θράκη, φθάνοντας σε κορύφωση με εκστατικούς παραδοσιακούς σκοπούς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΩΝ 2024

Το μπουρίνι διέκοψε την παράσταση

Η παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, η οποία πραγματοποιούνταν με μία μεγαλειώδη προσέλευση των πολιτών στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θερμοπύλια 2024», διεκόπη λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μας.

Η ασφάλεια των θεατών, των συντελεστών και του προσωπικού μας είναι πρωταρχικής σημασίας και για το λόγο αυτό, η απόφαση για την διακοπή της παράστασης κρίθηκε απαραίτητη.

Με νεότερο Δελτίο Τύπου θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση